Wat ligt er in de toekomst op ons bord? Leggen we straks vlees gemaakt van lucht op de barbecue? En drinken we aardappelmelk bij het ontbijt? Je ziet het in Restaurant van de toekomst, een nieuw tv-programma van KRO-NCRV. In de zesdelige serie gaan presentatoren Sosha Duysker en Anna Gimbrère samen met chef-koks Marleen Brouwer en Dennis Huwaë de strijd aan om met futureproof ingrediënten de populairste gerechten van Nederland te bereiden. Restaurant van de toekomst is vanaf donderdag 14 september te zien bij KRO-NCRV op NPO 3 en NPO Start. 

‘Groene’ hamburgers en innovatieve nasi
KRO-NCRV gelooft in een wereld die groener en eerlijker kan. Daarom wil de omroep met Restaurant van de toekomst de verduurzaming van de voedselketen onder de aandacht brengen. Het programma volgt twee teams die verwikkeld zijn in een culinaire strijd. Elke week krijgen ze de opdracht om één van Nederlands meest gegeten maaltijden met duurzame alternatieven te bereiden. Wie maakt de meest smakelijke ‘groene’ hamburger of de lekkerste innovatieve nasi? De presentatoren gaan op zoek naar futureproof ingrediënten, waarmee de sterrenchefs aan de slag gaan in de keuken. Uiteindelijk bepaalt een deskundige jury welk team er met de winst vandoor gaat.

Sterrenteams 
Marleen Brouwer uit Groningen is een van de twee vrouwelijke chefs in Nederland met een Michelinster. Ze houdt van gedurfde smaken en is gespecialiseerd in patisserie. In Restaurant van de toekomst werkt ze in een duo met KRO-NCRV presentator Anna Gimbrère, bekend van onder andere het journalistieke programma Pointer. Het andere team bestaat uit Dennis Huwaë en Sosha Duysker. Dennis runt twee restaurants in Amsterdam en heeft ook een Michelinster. Hij laat zien dat ‘fine dining’ niet stijf hoeft te zijn. Sosha Duysker is als presentator bij KRO-NCRV ook te zien in Keuringdienst van waarde, Zin in morgen en Waku waku.  

Restaurant van de toekomst, donderdag 14 september om 20.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 3 en NPO Start. 

Meer informatie

Irene van Noort

Programma

Restaurant van de toekomst

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880