Hoe maak jij altijd je tomatenpuree open? Waarschijnlijk heb je het nog nóóit op deze manier gedaan. En dat terwijl je zo minder eten verspilt. Lees je mee?

Tips tegen voedselverspilling

Niet alleen speelt YouTube-kok Nick Toet een rol in Restaurant van de toekomst, hij is thuis ook continu in zijn keuken te vinden. We vroegen hem naar al zijn tips tegen voedselverspilling. En die delen we graag met je. Te beginnen met een blik tomatenpuree!

Tip 1: blikje tomatenpuree openmaken

Hoe maak je nu het beste zo'n klein blikkie tomatenpuree open? Heel simpel. Meestal heb je een lipje aan de bovenkant van het blikje, maar niet aan de onderkant. Draai met een blikopener de onderkant van het blikje open, en maak dan de bovenkant van het blikje met het lipje open. Schud dan het blikje totdat de gehele inhoud eruitglijdt. Tadaaa: alles in één keer eruit, zonder verspilling of moeite.

nick toet voedselverspilling tips tomatenpuree

Tip 2: bijna lege potjes kruiden opmaken

Herken je het? Een kastje vól met bijna lege potjes kruiden die je niet meer gebruikt, maar ook niet wilt weggooien? Nick Toet heeft de tip: maak er een geheel nieuw kruidenmengsel van. Zo kun je van venkel, rozemarijn, oregano en basilicum een heerlijk Italiaanse mix maken voor in je pastasaus. Of ga juist de Aziatische hoek in met komijn, kurkuma, chilipoeder en fenegriekblad. De opties zijn oneindig.

voedselverspilling tips kruiden

Tip 3: een scherp mes

Wist je dat een scherp mes het geheim is tegen voedselverspilling? Met een bot mes snijd je snel rafels en scheuren in je groenten, waardoor ze sneller bederven. Zonde van je mealprep! Houd je mes dus lekker scherp met een slijper.

Spraakmakers: scherp mes tegen groenteverspilling

Tip 4: first in, first out

Zet je producten in je koelkast zoals je ze ook in de supermarkt ziet: FIFO. Dus first in, first out. Heb je een pak yoghurt gehaald, terwijl je er al eentje open hebt in de koelkast? Zet de meest recente dan achteraan als geheugensteun.

voedselverspilling tips tomatenpuree koelkast

Ook interessant:

Meer tips ontvangen over eten?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Groener eten & leven. Al duizenden mensen gingen je voor!

Restaurant van de toekomst donnie sosha