Drie jaar geleden ging culinair expert Alain Caron van KRO-NCRV’s BinnensteBuiten op bezoek bij vier vrienden in de Hoeksche Waard, die sojasaus maken van sojabonen geteeld op Nederlandse bodem. Speciaal voor BinnensteBuiten mocht Alain destijds een vat op zijn naam zetten: Alains sojasaus, een unicum. Drie jaar lang moest het vat rijpen voordat de bonen klaar zouden zijn om geperst te worden. En in de uitzending van dinsdag 16 februari is het dan eindelijk zo ver: de BinnensteBuiten-sojasaus van Alain wordt geperst! Hoe zal deze smaken?
De afgelopen jaren hebben de vier mannen niet stil gezeten en bleven ze hun saus doorontwikkelen. Hun flesjes sojasaus vliegen inmiddels de hele wereld over en er is zelfs belangstelling vanuit Japan vanwege de uitzonderlijke kwaliteit en het oorspronkelijke, ambachtelijke maakproces.
BinnensteBuiten, maandag 15 februari om 18.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2
Meer informatie
Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880