Vanaf 5 januari start het tweede seizoen van het programma Hij is een Zij (21.20 uur op NPO 3). Arie Boomsma volgt zeven jonge transgenders die zich vrouw voelen terwijl ze man zijn, of andersom. Hij volgt deze jongeren ruim een jaar tijdens hun transitie. Stijn is nog maar zes en weet al zeker dat ze een meisje is in plaats van een jongen. Martin en Bo zijn bekend uit het eerste seizoen en bereiden zich voor op de geslachtsveranderende operatie, Eveline begint net met hormonen. Hij is een Zij laat zien hoe het is om transgender te zijn en wat de jongeren moeten doormaken om binnen en buitenkant bij elkaar te laten aansluiten. 

Arie Boomsma, presentator van het programma, is wederom geraakt door de kandidaten: “Ik ben zo ontzettend trots op deze serie. Dappere strijders zijn het. Ruim een jaar mocht ik ze volgen bij hun transitie. Door de toevoeging van transkinderen, Stijn (6) en Rens (11) gaat de kijker nog beter begrijpen wat de impact is van genderdysforie op het leven van transgenders en hun omgeving."

Arie volgt Bo, Martin, Rens, Eveline, Stijn, Ryan en Loena op hun lange weg naar de transitie. Een moeilijke weg waarop ze vaak te maken krijgen met vooroordelen, teleurstellingen en onbegrip. Leg maar eens uit dat genderdysforie geen keuze is, geen beslissing, maar iets dat van binnen zit. Hij is een Zij volgt de oprechte zoektocht van zeven jongeren naar het ware geslacht bij hun identiteit. 

Hij is een Zij is geproduceerd door Skyhigh TV in opdracht van de KRO-NCRV.

Hij is een Zij, vanaf dinsdag 5 januari om 21.20 uur op NPO 3

Meer informatie

Elise Latour

Programma

Hij, zij, hen

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880