Shoarma is met recht mateloos populair. Het is sappig, kruidig en smaakt fantastisch in een broodje of wrap. Maar moet je het gerecht laten schieten als je vegetarisch wilt eten? Nee! Chef-kok Sharon de Miranda deelt in Alles op tafel haar recept voor shoarma van oesterzwam. Kijk je mee?
De smaak van shoarma
'Shoarma wordt vaak gezien als guilty pleasure,' stelt chef Sharon de Miranda in Alles op tafel. 'En dat terwijl je het helemaal plantaardig kan maken.'
Wat maakt shoarma dan precies zo lekker? Naast de shoarmakruiden, is de structuur van shoarma erg belangrijk. Daarom gebruikt De Miranda oesterzwammen: die lijken qua structuur erg op vlees. En doordat je de paddenstoelen extra hard aanbakt, worden ze lekker krokant: een ander belangrijk aspect van shoarma.
Shoarma van paddenstoelen is dus lekker én een goede manier om wat minder vlees te eten. Varieer hierbij vooral met de toppings die jij lekker vindt en die in het seizoen zijn. Zo ben je ook nog eens voordeliger uit.
Alles op tafel kijken
Het recept: een kleurrijke kas met keuken, gastvrouw Marijn Frank, chef-kok Ramon Brugman én een boodschappentas vol vragen. Samen met verslaggevers Anna Gimbrère en Maarten Remmers wordt in Alles op tafel de werkelijkheid achter ons dagelijks voedsel ontrafeld. Hoe maak je als consument de beste keuze voor jezelf, de wereld en je portemonnee?
Alles op tafel wordt geproduceerd door Dahl TV in samenwerking met KRO-NCRV. Vanaf maandag 15 juli wekelijks te zien rond 19.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 2 en NPO Start.