Wil je deze zomer snel, gezond en lekker koken? Dan mogen de eenpansgerechten absoluut niet ontbreken. BinnensteBuiten deelt de vijf lekkerste eenpansgerechten met je. Welk gerecht kies jij?

1. Lasagne uit de pan met ricotta en champignon

Dit is een verrukkelijke panlasagne met aubergine, ricotta en kastanjechampignons. Deze vegetarische lasagne, volgens recept van BinnensteBuiten chef-kok Sharon de Miranda, is echt leuk om te maken. En perfect als je maar één pitje en één pan hebt!

BinnensteBuiten - Lasagne uit de pan met ricotta en champignon

2. Shakshuka met zelfgemaakt flatbread

BinnensteBuiten chef-kok Ramon Brugman kookt vanaf de camping een vullend en gezond gerechtje: shakshuka! Eitjes, tomaten en paprika vormen hier de basis van. Koop of maak er je eigen flatbread bij en je hebt een compleet diner op één pit bereid.

Shakshuka flatbread BinnensteBuiten ramon brugman

3. Pilav van parelgort met spinazie en ricotta

Deze variant op risotto maak je met parelgort, oftewel gepelde gerst. Het geeft een smakelijke bite en leent zich goed voor allerlei soorten zomergroente: courgette, spinazie, tomaatjes; wat je maar kunt vinden. Dit is ook een leuk recept om met kinderen te maken. Laat ze regelmatig roeren onder toezicht en je hebt er een echte familiemaaltijd van gemaakt.

Pilav van parelgort met spinazie en ricotta

Parelgort is gepelde gerst en leent zich perfect als voedzame basis voor een eenpansgerecht

4. Salade niçoise

Met warm weer is een salade natuurlijk altijd een goede keus. Kook de aardappeltjes, boontjes en eitjes in dezelfde pan en je bent ultiem efficiënt bezig. Smullen geblazen!

ramon brugman bij honingbij imker salade nicoise

Kook zoveel mogelijk producten in één pan, dat bespaart tijd en kosten

5. Minestrone met vermicelli

Een soep is natuurlijk hét beste eenpansgerecht. Haal Italië naar de camping met een flinke kom groentesoep oftewel minestrone en serveer er eventueel een stokbrood of focaccia bij. Voedzaam en goedkoop.

minestronesoep met lettervermicelli

Alles weten over de herkomst van je eten, groene keuzes en recepten?

Schrijf je dan in voor de Groener eten & leven nieuwsbrief! Al duizenden mensen gingen je voor.

zomer seizoen sharon de miranda binnenstebuiten watermeloen salade