Heb je toevallig nog wat wraps in je kastje liggen? Daar kan je veel meer mee dan je wellicht denkt. Joyce laat in het programma Kook van jou zien wat je allemaal kan met overgebleven wraps. Eet smakelijk alvast! 

Wraps over? Dit maak je ermee!

In het programma Kook van jou zien we Joyce. Yvon Jaspers kookt samen met haar uit de boodschappentas van de Voedselbank. Door de Voedselbank krijgt ze telkens wisselende ingrediënten aangeboden. Zelf houdt ze erg van Surinaams eten. Daarom maakt ze graag roti. 

Het voedselpakket is soms uitdagend, omdat niet altijd alle benodigde producten voor Joyce's gerechten erin zitten. Daar heeft ze iets op bedacht! Ze wisselt creatief met ingrediënten, zo ook met rotivellen: dat is net zo lekker met wraps. 

Hieronder lees je welke gerechten je nog meer kan maken met overgebleven wraps. Wat denk je van Mexicaanse knallers zoals nacho's, quesadilla en chilaquiles?

De Surinaamse roti van Joyce met wraps

Joyce kookt de traditionele roti mét een twist. Ze voegt namelijk wraps toe aan het gerecht. 

kook van jou roti recept

Nacho's van wraps, bonensalade en hummus

Chef-kok Sharon de Miranda van BinnensteBuiten maakt een paarse, een groene en een oranje hummusvariant bij heerlijke nacho's én een bonensalade.

nachos_van_wraps_-_4_recepten_met_wraps.jpeg

Vegetarische quesadilla van wraps

BinnensteBuiten chef-kok Ramon Brugman maakt iets met een Mexicaans tintje: een quesadilla met een bonensalade, een romige guacamole en een lekker pittige salsa. Buen provecho.

Vegetarische quesadilla van wraps

Chilaquiles met feta, geserveerd met maïs-wortelsoep

Zelf chilaquiles maken! Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt van deze Mexicaanse snack een volwaardige maaltijd met bonen en een tropisch soepje met maïs, wortel en kokosmelk.

Chilaquiles met feta, geserveerd met maïs-wortelsoep

Meer Kook van jou

Kook van jou is iedere zaterdag te zien om 19.05 uur op NPO 1 en op NPO Start. Bekijk alle recepten en verhalen hier.

Wil jij meer weten over de herkomst van je voeding?

Schrijf je dan in voor de Eerlijker Eten nieuwsbrief! Al duizenden mensen gingen je voor.

kook van jou yvon jaspers ray