3 minuten leestijd

7 successen van KRO-NCRV in 2021

Samen met jou brengt KRO-NCRV behoorlijk wat teweeg. Zo zijn er naar aanleiding van onze programma's: Kamervragen gesteld, prijzen gewonnen, kaarsjes aangestoken en nog veel meer. Bekijk hier een selectie van dé impact die KRO-NCRV heeft geleverd in 2021.  

228 Kamervragen 

In de Tweede Kamer blijft KRO-NCRV niet onbesproken. Naar aanleiding van onze programma’s zijn er in 2021 zo’n 228 Kamervragen gesteld. Voornamelijk Pointer heeft hier met 152 vragen een groot aandeel in gehad! Dankzij Pointer zijn er bijvoorbeeld Kamervragen gesteld over de bestemming van het Nederlands pensioengeld en de wachtlijsten van GGZ. De Villamoord zorgde voor maar liefst 35 Kamervragen. Hier stond de rol van de politie tijdens het onderzoek naar de Arnhemse Villamoord centraal.  

#Trending 

Herinner je je nog dat Keuringsdienst van waarde #trending was? Eind oktober deed Kvw onderzoek naar edelstenen. Wat bleek...? Veel edelstenen waaraan bijzonder krachten worden toegeschreven, zijn vaak helemaal geen edelstenen. Deze zogenaamde edelstenen worden gemaakt van geslepen glas of geverfd marmer. RTL Boulevard, Jinek, SBS Shownieus, AD en Telegraaf besteedden aandacht aan het onderzoek van Keuringsdienst van waarde. 

De tekst gaat verder onder de foto.

Kaarsjes

Meer dan 85 artikelen over duurzaamheid en 80 vegetarische gerechten

Voor KRO-NCRV is duurzaamheid van groot belang. Dat blijkt ook uit onze producties. Alleen al BinnensteBuiten heeft 85 artikelen geschreven over duurzaamheid en 80 vegetarische gerechten gedeeld. Ook heeft Binnenstebuiten in totaal 33 natuurgebieden laten zien. Prestaties om trots op te zijn! 

1000ste uitzendingen 

Niet alleen omtrent duurzaamheid scoort BinnensteBuiten. Afgelopen februari is de 1000ste BinnensteBuiten uitzending gemaakt. Wat een bijzonder jubileum. Ook is er het online event BinnensteBuiten Thuis in het leven geroepen. Maar liefst duizenden bezoekers hebben meegedaan aan de online workshops. Het radio-programma Spraakmakers op NPO Radio 1 vierde eveneens de 1000ste uitzending. In deze uitzending stond een nieuw initiatief centraal: de minister van Oplossingen. Nienke Meijer uit Haarlem werd in december uitgeroepen tot de eerste minister van Oplossingen en zal voor Spraakmakers het komende jaar aan de slag gaan. Zij gaat voor acute, maatschappelijke problemen concrete oplossingen bedenken. 

23.952 brandende kaarsjes 

Op 2 november was het Allerzielen, een dag waarop we onze overleden dierbaren herdenken. In de uitzending van Voor wie steek jij een kaarsje op, kwamen verhalen langs van mensen die hun dierbaren zijn verloren en hoe zij hen herdenken. In de dagen vooraf-, tijdens- en na de uitzending konden mensen op de website en via de social kanalen van KRO-NCRV virtueel een kaarsje opsteken. Dat deden maar liefst 23.952 mensen! 

Meer dan 200 goede doelen en initiatieven  

Dit jaar heeft KRO-NCRV voor de 6e keer Actie Warm Hart georganiseerd. Met Actie Warm Hart steunt KRO-NCRV goede doelen en initiatieven die bijdragen aan een toekomstbestendige maatschappij. Meer dan 200 goede doelen en initiatieven zijn dit jaar aangemeld, een record! Stichting Living Memories won de hoofdprijs van 10.000 euro om haar prachtige werk voort te zetten. De overige vier finalisten ontvingen een mooie donatie van 5000 euro. 

3 miljoen kijkers voor The Passion 

Onze The Passion uitzending vanuit Roermond trok afgelopen april maar liefst 3 miljoen kijkers! Dat is meer dan de reguliere uitzending in 2019 vanuit Dordrecht, deze trok destijds 2,3 miljoen kijkers. Daarnaast heeft The Passion programmasite in de week van de uitzending 159.644 unieke bezoekers gehad. Mooie cijfers!