Ai, ben jij tijdens het koken uitgeschoten met het zoutvaatje of de chilivlokken? Laat het je eetplezier niet verpesten! Wij delen dé tips om jouw eten te redden als het te pittig, zout, zuur of zoet is. Schort aan en gaan.
De balans opmaken in je recept
Het verschil tussen een smakelijke bouillon en zoutig zeewater is soms maar klein. Door bepaalde ingrediënten toe te voegen aan een recept die dreigt te mislukken, stijgt het weer tot grote hoogtes. Denk maar aan wat extra water, een zoete tegenhanger of een zuurtje voor de frisheid.
Download onze Receptenredder en zie precies hoe jij jouw eten doet slagen als het te zout, zoet, zuur of pittig is. Alle hens aan dek!
Meer eetinspiratie?
Wat is er nou lekkerder dan koken met je zelf verbouwde groenten? Met de moestuinkalender van BinnensteBuiten zie je precies welke groente je eenvoudig kan telen en wanneer je ze moet zaaien en oogsten.