Is bloemkool gezond? Oh jazeker! De groente zit boordevol vitamine C. Bovendien is de koolsoort van juni tot en met november van Nederlandse grond verkrijgbaar. Bloemkool roosteren in de oven is een hartstikke goed idee. Om je op weg te helpen, deelt chef-kok Sharon de Miranda vier recepten voor een ovenschotel met bloemkool met je.

Gnocchi ovenschotel met bloemkool

Dit gerecht is een waar feest voor bloemkool- en kaasliefhebbers. Italiaanse gnocchi, gorgonzola en mozzarella zijn de perfecte partner voor bloemkool en prei in deze ovenschotel.

Gnocchi ovenschotel BinnensteBuiten

Bloemkool ovenschotel met aardappel en kerrie

Deze ovenschotel heeft alle klassiekers bij elkaar: bloemkool, aardappel, crème fraîche en kaas. Maak het af met (vega) spekjes en de bladeren van de bloemkool bovenop en je hebt een heerlijk maal - zonder iets te verspillen.

ovenschotel bloemkool seizoensgroenten

Pizza met bodem van bloemkool

Zin in pizza, maar dan een tikkie gezonder? Maak dan deze plaatpizza. Chef-kok Sharon de Miranda voegt wat Parmezaanse kaas toe aan de bodem, waardoor die lekker hartig smaakt. Beleg 'm met je favoriete producten die je nog in huis hebt en voilà: een perfect gerecht voor het hele gezin.

ovenschotel bloemkool seizoensgroenten pizza

Pompoenstamppot met geroosterde bloemkool

Niet één, maar twee seizoensgroenten in dit lekkere herfstgerecht. Door de toevoeging van kerrie, komijn en kokosyoghurt krijgt de oer-Hollandse stamppot opeens een Indiaas tintje. En de bloemkool krijgt een lekker notige smaak in de oven. 

herfstgerechten seizoensgroenten pompoen bloemkool

Meer tips ontvangen over eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

eenpansgerechten rijst sharon de miranda