Gevulde pasta vind je kant-en-klaar in de supermarkt, maar maak je ook gemakkelijk zelf. Van de kleine tortellini tot aan grote ravioli. Op zoek naar recepten voor een doordeweekse avond of in het weekend? De BinnensteBuiten chefs delen hun lekkerste pastagerechten.
Wat is het verschil tussen gevulde pastasoorten?
Er bestaan tortellini, tortelloni, ravioli en cannelloni. Maar wat zijn al die verschillende gevulde pastasoorten eigenlijk?
Tortellini: kleine, gevulde pasta die wordt gevormd uit één rond of vierkant plakje pastadeeg. De vulling doe je in het midden, dan vouw je het deeg dicht vervolgens en klap je de hoekjes om.
Tortelloni: dezelfde soort pasta als tortellini, maar dan groter. Zodra een woord in het Italiaans eindigt op -one (en -oni in meervoud), staat het in de vergrotende vorm.
Ravioli: bestaat uit twee losse plakjes pastadeeg. Op het onderste stuk deeg wordt vulling gelegd, en daarop komt een nieuwe laag pasta. De pasta wordt aan elkaar vastgedrukt en komt in allerlei soorten vormen voor.
Cannelloni: deze pasta is buisvormig en wordt nadien gevuld. Je kunt ook cannelloni maken door plakken lasagne op te rollen.
Wist je dat deze pastasoorten allemaal in de meervoudsvorm staan? Je eet dus één raviolo, en twee ravioli.