Verse pasta maken is niet moeilijk, maar wel lekker. Chef-kok Ramon Brugman laat zien hoe je dat doet en serveert er heerlijke bospaddenstoelen bij.
Ingrediënten
AANTAL PERSONEN 4
PASTADEEG
- 400 g pastabloem
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 1 tl zout
- olijfolie
VULLING
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 500 g diverse soorten paddenstoelen
- ½ glas witte wijn
- 200 ml room
- 50 g vers geraspte Parmezaanse kaas
- 3 takken dragon
- 5 takken peterselie
- zout en peper
- olijfolie
GARNERING
- 1 stuk Parmezaanse kaas
- verse kruiden
OVERIGE BENODIGDHEDEN
- plastic folie
- pastamachine
Zo maak je het
-
Meng alle ingrediënten voor het pastadeeg met elkaar en kneed tot een glad en soepel deeg. Laat het een uur rusten ingepakt in plasticfolie.
-
Verdeel het in vier stukken en rol het uit in de pasta machine. Beetje bij beetje tot je op standje 4 komt. Snij de plakken in stroken van ongeveer 30 cm. Vouw deze drie keer dubbel met veel bloem er tussen. Snij nu met een scherp mes er dunne banen van. Dit kun je zelf bepalen hoe breed je het wilt.
-
Snipper de sjalotten en de knoflook en bak deze aan in een pan met een flinke scheut olijfolie. Maak de paddenstoelen schoon en bak deze aan. Haal 1/3 van de paddenstoelen uit de pan en zet deze apart in een steelpannetje. Blus de rest af met de witte wijn en laat het een beetje inkoken. Voeg dan de room toe en kook in tot een wat dikke saus.
-
Breng een pan water aan de kook en kook de pasta in 2 à 3 minuten gaar.
-
Hak wat verse kruiden en voeg dit aan de pan met paddenstoelenroom samen met de geraspte Parmezaanse kaas, gevolgd door de verse pasta en schud de pan goed om.
-
Voeg ook wat vers gesneden kruiden toe aan de gebakken paddenstoelen en breng ze op smaak met zout en peper.
-
Doe wat van de pasta met saus op een bord, leg daar wat gebakken paddenstoelen op en rasp er wat verse Parmezaanse kaas overheen, garneer met kruiden.
- Eet smakelijk!
Bekijk hier de receptvideo
Ben je visueel ingesteld? Bekijk in de video hoe chef-kok Ramon Brugman deze heerlijke pasta maakt.