Sheila Sitalsing werd bekend met haar columns in de Volkskrant. Ze won er in 2013 de Heldringprijs voor beste columnist van Nederland mee. Maar wat weten we nog meer van deze De slimste mens-kandidaat?  

Economie 

Sheila Sitalsing werd geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Na de onafhankelijkheid van Suriname verhuist Sitalsing met haar ouders naar Curaçao. Op haar zeventiende verhuisde de De slimste mens-kandidaat naar Nederland om economie te gaan studeren in Amsterdam. Uiteindelijk maakt ze haar studie af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. 

Podcast 

Sinds 2021 presenteert De slimste mens-kandidaat Elke Dag, de dagelijkse podcast van de Volkskrant. Ook maakt ze samen met journalist en schrijver Gijs Groenteman en Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Klok de podcast De kamer van Klok. Waar ze zittend in het kantoortje van Klok, wekelijks de gebeurtenissen in politiek Den Haag doornemen. Is Sitalsing net zo goed op de hoogte van de vragen in het spel als van de actualiteit? Je ziet het in De slimste mens

Wil je niets missen van jouw favoriete kennisquiz?

Schrijf je dan in voor De slimste mens nieuwsbrief!

Philip Freriks en Maarten van Rossem in De slimste mens