Zin in een heerlijk pastagerecht? Priscilla Wildeman uit Een huis vol laat zien hoe je haar cannelloni maakt voor een grote groep. Met haar Italiaanse roots weet ze hoe je dit als de beste doet!

Liever pasta dan aardappelen

Priscilla Wildeman is gek op koken. Naast haar voorliefde voor de slowcooker vindt ze het ook super om Italiaans te koken. Haar kinderen eten nu eenmaal liever pasta dan een aardappelgerecht. Vandaag op het menu: gevulde cannelloni (pastarolletjes) met gehakt in tomatensaus en huisgemaakte béchamel. Priscilla: 'Het is zó lekker!' Lees snel verder voor het recept.

Ingrediënten

6-7 personen

  • 2 pakken cannelloni van 250gr

    Voor het gehaktmengsel:
  • 1 kilo rundergehakt (Vegetarische optie: 1 kilo vegetarische rulstukjes)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • Paprikapoeder
  • Italiaanse kruiden
  • Sambal
  • Witte wijnazijn
  • Parmezaanse kaas
  • Optioneel: paneermeel

Voor de tomatensaus:

  • 2 grote potten pastasaus
  • 1 ui
  • Italiaanse kruiden
  • Een handje verse snoeptomaten

Voor de bechamel:

  • 50gr boter
  • 60gr bloem
  • 500ml melk
  • Optioneel: wat geraspte kaas

Benodigdheden:

  • Oven en ovenschaal
  • Spuitzak of plastic diepvrieszakje

Bereiding

  1. Snijd een uitje en fruit deze aan in de pan. Snijd ook wat snoeptomaatjes in kleine stukjes en doe erbij. Giet dan de flessen tomatensaus bij de uitjes en snoeptomaatjes en warm even op. Doe er naar smaak zout, peper en Italiaanse kruiden bij. Zet dan het vuur uit.
  2. Maak dan de bechamel. Doe hiervoor de 50gr boter in de pan en laat op laag vuur smelten. Meng er dan de bloem doorheen en laat dit even garen. Doe dan beetje bij beetje de melk erbij en meng telkens helemaal goed door voordat je een nieuwe lepel melk toevoegt. Dit werkt het beste als je de melk van tevoren al wat hebt opgewarmd in een steelpannetje. Als alle melk is toegevoegd, voeg dan naar smaak zout, peper en eventueel geraspte kaas toe aan de bechamel. Zet dan het vuur uit.
cannelloni een huis vol eten recept
cannelloni een huis vol eten recept

3. Verwarm de oven op 180 graden. Meng alle ingrediënten voor het gehaktmengsel met elkaar. Voeg witte wijnazijn, sambal, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, Parmezaanse kaas, zout en peper toe naar smaak. Is het mengsel te nattig? Meng er dan wat paneermeel doorheen. Doe het mengsel in een spuitzak of in een plastic zakje en knip er een klein hoekje vanaf. Zet de cannelloni rechtop zodat je ze gemakkelijk kunt vullen met het gehaktmengsel. 

cannelloni een huis vol eten recept
cannelloni een huis vol eten recept

4. Vet een grote ovenschaal in met boter. Doe de helft van de tomatensaus op de bodem en verdeel hier de cannelloni overheen. Giet dan de tweede helft van de tomatensaus eroverheen en maak vervolgens af met de bechamel. Zet de cannelloni in de oven voor zo'n 30 tot 40 minuten, totdat de bechamel goudbruin is. Smakelijk eten!