In het Midden-Oosten kennen ze maar één hummus. Maar in de Nederlandse supermarkten heb je talloze soorten en smaken. Keuringsdienst van waarde kwam erachter dat de Nederlandse hummus eigenlijk veredelde mayonaise is. Een goede reden om zelf hummus te maken! Wij delen 3 recepten met je.  

Het beste aan zelf hummus maken, is dat het heel simpel is. Je doet alle ingrediënten in de keukenmachine en mixt het tot een romig geheel. Tijd om aan de slag te gaan.

Chocolade hummus

  • 1 pot kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld onder de kraan) 
  • 45 gram cacaopoeder 
  • 120 gram ahornsiroop 
  • 1 eetlepel 100% pindakaas 
  • 50 ml water 
  • Snufje zout 
Chocolade hummus

Rode bieten hummus

  • 1 pot kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld onder de kraan) 
  • sap van een halve limoen 
  • 2 teentjes knoflook 
  • peper en zout 
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta) 
  • 1 medium grote rode biet (gekookt, gepeld en gesneden) 
Rode bieten hummus

Mango hummus

  • 500 gram kikkererwten 
  • 80 gram tahin (sesampasta) 
  • Vruchtvlees van 1 mango  
  • 1 teentje knoflook 
  • Sap van 1 citroen 
  • Hete chilisaus, naar smaak  
  • Zeezout, naar smaak 
  • Kerriepoeder, naar smaak  
Mango hummus
Welke hummus eet jij het liefst?
Keuzen

Teveel gemaakt? Doe het in de vriezer  

Wist je dat je zelfgemaakte hummus kan invriezen? Stop de hummus in een diepvriesbakje en vul deze voor ¾ met jouw homemade hummus. Giet er vervolgens een dun laagje olijfolie overheen, zo droogt de hummus niet uit en blijft het goed op smaak.  

Keuringsdienst van waarde: hummus

Hoe je het uitspreekt weet bijna niemand. Hoe je het schrijft ook niet. Want er is hummus, houmous, humus en hoemoes te vinden in het schap naast de eier- en kipkerriesalades.

hummus keuringsdienst van waarde

Als eerste op de hoogte van het nieuws rondom eten kopen?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

Keuringsdienst van waarde - Cellulose - Sosha