5 tips voor het aanwakkeren van innerlijke kracht!

Innerlijke kracht is kracht die van binnenuit jezelf komt. Het is energie die je in je hebt, die voortkomt uit je eigen levendigheid. Wakker je innerlijke kracht aan! Lees hier 5 tips die jou energie kunnen geven.

Edelstenen?

Sommige mensen halen energie uit edelstenen. Winkels liggen er vol mee. Volgens de verpakkingen hebben de stenen allemaal hun eigen superkracht. Maar waar komen ze vandaan? Keuringsdienst van waarde duikt in de wereld van vibrerende stenen. 

De aflevering is donderdag 28 oktober te bekijken bij KRO-NCRV om 20.25 uur op NPO3. 

Wil jij weten waar je op kan letten als consument bij het kopen van edelstenen? 

Lees het hier!Om bij jullie energie aan te wakker hebben wij 5 tips verzameld.

1 Wonderen van wandelen 

Wandelen is goed voor je lichaam en hersenen. Door voldoende beweging raken je hersenen goed doorbloed en krijgen ze zuurstof. Dit zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en het versterken van de verbindingen tussen de hersencellen. Wandelen zorgt ook voor het opbouwen van kraakbeen en verlagen van bloeddruk en cholesterolgehalte. Daarnaast verbetert het de conditie van hart en bloedvaten. Kortom: wandelen is super! Iemand die dit kan beamen is Sander de Kramer. “Tijdens wandelen ben ik de kracht van de natuur gaan merken. Ook als je met elkaar in gesprek bent, dan ben je veel vrijer, veel opener. Je voelt je heel goed. Dat is heel bijzonder", legt Sander uit. Wandelen inspireert hem enorm én geeft hem energie. Doe inspiratie op uit zijn podcast ‘Sanders wandeling’ en trek je wandelschoenen aan.Luister hieronder aflevering 1 van Sanders wandeling:

2 Koken als mindfulness oefening

Koken is in sommige opzichten een vorm van mindfulness. Het kan dus zorgen voor ontspanning. Sommige mensen halen energie uit deze vorm van ontspanning. Van belang hierbij is uiteraard de voeding. Gezonde voeding zorgt voor meer energie. Hopelijk is het ook nog eens een lekker eindresultaat.

Doe inspiratie op met BinnensteBuiten Passie voor eten

3 Jezelf omringen met groen

Misschien geeft tuinieren jou wel energie? Groen heeft namelijk een onwijs positief effect op het cortisol gehalte. Cortisol, beter bekend als het stresshormoon, wordt lager in een groene omgeving. Hiervoor hoef je geen hele jungle na te bootsen. Slechts een paar plantjes zijn al goed tegen stress, zo blijkt uit een Japans onderzoek in 2009 ‘De fysiologische effecten van Shinrin-yoku'. De bloeddruk en hartslag worden ook lager. 

Begin met het kweken van eigen groenten

4 Zak onderuit en luister

Geen zin wandelen, koken of tuinieren? Zak dan onderuit. Even niks doen kan ook energie geven. Wil je luieren én inspiratie opdoen? Dan is podcast 'De zelfhulpboekenclub' misschien iets voor jou. In de podcast bespreken Stijn en Jasper, bekend van Streetlab, verschillende zelfhulpboeken. Hier komen heel bijzondere verhalen en levenslessen voorbij.  

Deze browser wordt door Spotify helaas niet ondersteund. Probeer het in een andere browser of download Spotify voor desktop.

5 Lees inspirerende verhalen

Misschien haal jij wel energie uit bijzondere verhalen! In dat geval is het lezen van inspirerende verhalen een goede manier om jouw innerlijke kracht aan te wakkeren. Ben jij een liefhebber van Spoorloos, dan zijn deze vervolgverhalen misschien iets wat jou veel energie geeft.

Lees hier de inspirerende follow-up verhalen van Spoorloos