Janny van Heel Holland Bakt en Ersin bakken een overheerlijke kwarktaart. Wij delen Janny's kwarktaart recept zodat jij dit zoete hoogstandje ook binnen no time op tafel kan toveren.
Benodigdheden:
- Springvorm van 22-23 cm
- 675 gram kwark
- 75 gram bloem
- 1 opgehoopte theelepel bakpoeder
- 175 gram suiker
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- 4 eieren
- 1 vanillestokje uitgeschraapt
- rasp 1 limoen
Methode:
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de vorm verder in.
- Meng de bloem en het bakpoeder.
- Doe de zachte boter en suiker in een grote beslagkom en meng met een mixer tot alles goed gemengd is en mix dan nogmaals 5 minuten op de hoogste stand. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe wanneer het vorige volledig is opgenomen.
- Meng de kwark, vanillemerg en limoenrasp door het beslag in de kom.
- Spatel er als laatste de bloem met bakpoeder door.
- Laat het kwarkbeslag in de vorm glijden en zet voor ongeveer 1 uur in de oven.
- Controleer of de kwarktaart gaar is door er met een satéprikker in te steken.
- Neem uit de oven en laat enigszins uitdampen. Wees niet ongerust als de taart enigszins inzakt in het midden. Dat hoort.
- Erg lekker als je de kwarktaart garneert met bijvoorbeeld frambozen of blauwe bessen.
