Moeten kwetsbare ouderen worden afgeschermd? En wat verstaan we eigenlijk onder kwetsbaar? Kruispunt liet meerdere ouderen aan het woord die actief in het leven staan en zeker niet achter de geraniums gaan zitten.

Waarom moeten de ouderen daarvoor gestraft worden?

In het Brabantse Vorstenbosch bouwt Jas Bos (77) samen met enkele andere senioren een eigen huis. Rust roest en tijdens de coronatijd bouwen ze gestaag door aan hun droomhuis. Naast dat Jas op het punt staat om te verhuizen, is ook zijn line-dancing club weer begonnen. 

Nel van de Bos (74) heeft veel sociale contacten. Ze bezoekt normaalgesproken veel mensen; van de kerk, de Zonnebloem of de vrouwenvereniging. Nu schrijft ze wel dertig kaarten per maand om in contact te blijven met de mensen die dierbaar voor haar zijn. Menselijke contacten vindt Nel het belangrijkste, als ze die niet meer zou hebben dan hoeft het voor haar niet meer. Daarnaast trekt Nel er ook graag op uit, maar het lukt haar niet om iemand te vinden die het al aan durft om met haar mee te gaan. Nel is voorzichtig, maar laat zich niet opsluiten.

Uitzending: 70-plus laat zich niet kisten!

In Kruispunt de verhalen over ouderen die nog volop in het leven staan.

Bekijk de hele uitzending