Ghislaine Plag stopt per 1 januari 2024 als presentator van het KRO-NCRV programma Spraakmakers. 'Hoewel ik me een leven zonder Spraakmakers nu nog nauwelijks kan voorstellen, kijk ik uit naar een nieuw avontuur', vertelt de presentator. 

Trots 

Al 18 jaar lang maakt Plag programma's voor KRO-NCRV. Plag vertelt: 'Zes jaar geleden heb ik Spraakmakers met de redactie opgezet en sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een vaste waarde op NPO Radio 1, met mooie betrokken gasten en actieve luisteraars. Daar ben ik ontzettend trots op. Voor mij is het een goed moment om mezelf opnieuw uit te dagen. Alles ligt open en dat vooruitzicht geeft een fijne spanning en energie. 

Plag vervolgt: 'Zeker met de verkiezingen in aantocht, ga ik de komende maanden samen met een fantastisch team van collega’s nog volop genieten van de mooie gasten en gesprekken in Spraakmakers.'

Minister van Oplossingen 

Mediadirecteur Sandra Hilster van KRO-NCRV over het vertrek van Plag: 'Ghislaine is al negen jaar lang voor honderdduizenden luisteraars op NPO Radio 1 een vaste waarde in de ochtend.

Ghislaine is altijd oprecht geïnteresseerd in haar gasten en nieuwsgierig naar de achtergrond van het nieuws van de dag. Mede op haar initiatief is de minister van Oplossingen bij Spraakmakers in het leven geroepen, die oplossingen en alternatieven wil bieden voor vraagstukken in onze huidige samenleving. Een voorbeeld hiervan is de maatschappelijke positie en het mentale welzijn van mbo’ers.

Ik wil Ghislaine enorm bedanken voor haar jarenlange enthousiaste betrokkenheid en wens haar alle goeds buiten KRO-NCRV.'

Opvolger nog onbekend

In 2006 begon Plag bij KRO-NCRV bij het populaire NPO Radio 5-programma Plein Publiek. Ze presenteerde daarnaast onder andere de journalistieke tv- programma’s Rondom 10, Netwerk en Debat op 2. Sinds januari 2018 presenteert Plag Spraakmakers. Binnenkort wordt bekendgemaakt wie haar op gaat volgen in Spraakmakers. 

Lees ook