"Ik weet gewoon niet hoe lang feta goed blijft", mokt Maike Meijer. Ze deelt in Mokken met M haar drie ergernissen in het leven. En ja, best herkenbaar toch?

Maike Meijer

Mok 1: Kinderen die groot worden

Iedereen met puberkinderen herkent dit wel. Zuchtend begint Maike met haar eerste ergernis. "Dat je kinderen je niet meer willen knuffelen als ze volwassen worden. Ik ben zelfs blij als ik een harde stomp in m'n maag krijg." Dan heeft ze tenminste nog een beetje fysiek contact, grapt ze. "Ik wil gewoon knuffelen!"

Margriet heeft ook wat te mokken...

Mok 2: Houdbaarheid van feta kaas

Een wat huishoudelijk probleempje is dat Maike niet weet hoelang feta houdbaar is. "Ik bewaar het altijd in de ijskast en ik kan het gewoon niet goed zien." Volgens Maike kun je niet ruiken of het wel of niet goed is en dat vindt ze vervelend. "Ik weet gewoon niet hoe lang feta goed blijft. En niemand kan me dat zeggen... Het is gewoon héél irritant", schreeuwt Maike.

Mokkende Johan

Mok 3: De boterham 

Een andere herkenbare ergernis zijn boterhammen. "Als je een boterham hebt gesmeerd met iets zachts, bijvoorbeeld roomkaas of eiersalade. En het valt... Dan valt het ALTIJD met de besmeerde kant op de grond. DAT IS IRRITANT!"

Benieuwd naar de video?

Bekijk ook de andere 'Mokken met M'! Houd de Instagrampagina van Margriet goed in de gaten, dan zul je er meer voorbij zien komen.