Weet jij het? Dit betekent Waku Waku!

In 1988 maakte de succesvolle familiespelshow Waku Waku zijn debuut. Sinds 2022, ruim twintig jaar later, neemt het programma van KRO-NCRV je onder leiding van presentator Sosha Duysker opnieuw mee door de wereld van zinnige én onzinnige dierenweetjes. Wat betekent Waku Waku eigenlijk?

Internationale roots

De oorsprong van de succesvolle natuurquiz ligt ver weg van ons kikkerlandje. De populaire televisiequiz heeft namelijk internationale roots: het stamt af van het Japanse programma ‘Wakuwaku Dōbutsu Rando’.

Spannend dierenrijk

Eenmaal op de Nederlandse buis ontving het programma de befaamde naam Waku Waku, wat zoiets betekent als ‘spannend dierenrijk’. Hiermee verwijst de welbekende titel naar de vele wonderen van de avontuurlijke dierenwereld, om zo de liefde en kennis voor de natuur te vergroten bij jong én oud.

Alles voor het goede dierendoel

Onder leiding van presentator Sosha Duysker nemen vier bekende gezichten het tegen elkaar op in de strijd om de felbegeerde titel ‘grootste dieren- en natuurkennis bezit’. De allergrootste dierenkenner gaat naar huis met een bedrag van ruim 1500 euro voor zijn of haar zelfgekozen goede dierendoel. Hier bovenop komt het bedrag dat al is gewonnen bij de dagwinst.

Kijk vanaf 25 september bij KRO-NCRV op NPO Zapp naar het nieuwe seizoen van Waku Waku.

Waku Waku terugkijken?

Kan een nijlpaard lachen? Eet een drachtig paard graag appeltaart? Waku Waku geeft het antwoord en vergroot met onzinnige en zinnige dierenweetjes de liefde en kennis voor de natuur bij jong én oud.

Sosha Duysker

Lees ook: