De winter is al een tijd ingetreden. Maar wat zet je op tafel? Wij zetten de lekkerste gerechten voor je op een rijtje. Zo weet jij hoe je voor een zacht prijsje een feestmaal op tafel zet. Vandaag in de hoofdrol: rode kool. 

Kruidentip: jeneverbessen, kaneel en laurier smaken heerlijk bij rode kool.

Het hele jaar een duurzame keuze

Rode kool is een traditionele wintergroente, en het hele jaar door een duurzame keuze. Het kan rauw gegeten worden als het wordt fijn geraspt, maar dan alleen in kleine hoeveelheden. Wordt de kool lang gemarineerd in bijvoorbeeld yoghurt of azijn, dan wordt het zachter en is het als salade makkelijker te verteren. Kortom: een supergroente om in jouw menu op te nemen.

Gestoofde rode kool met appel en kaneel

Zin in een heerlijk winters zoet gerecht? Maak dan deze gestoofde rode kool met hachee, dat wordt een gegarandeerd succes!

Rode kool kerst feestdagen

Knapperige rode kool salade

Maak deze heerlijke salade met rode kool, walnoten en geitenkaas als je de show wilt stelen met een fris recept. 

rode kool salade kerstmenu

Zuurkool van rode kool

Zuurkool kennen we allemaal. Maar is deze variant met rode kool je ook bekend? Hartstikke lekker met gember en kerrie, of natuurlijk met rozijnen en appel. 

Zuurkool

Andere voordelige kerstmenu's

Meer van dit soort menu's?

Schrijf je in voor de Eerlijker eten nieuwsbrief.

lekkere track gijs staverman ramon brugman oliebollen
BinnensteBuiten- Chef-kok Leon Mazairac 02.jpg

Vertel magazine

Inspiratie opdoen?

Word vriend van KRO-NCRV en lees persoonlijke en inspirerende verhalen in ons gratis ledenmagazine Vertel. De huidige editie bevat een heerlijk menu van BinnensteBuiten chef-koks Sharon de Miranda en Leon Mazairac. En die kun jij ook op de deurmat ontvangen!

Dat wil ik!