Zin om met rode kool te koken, maar geen inspiratie? Wij zetten de lekkerste bijgerechten voor je op een rijtje. Zo weet jij hoe je voor een zacht prijsje een feestmaal op tafel zet. 

Het hele jaar een duurzame keuze

Rode kool is een traditionele wintergroente, en het hele jaar door een duurzame keuze. Het kan rauw gegeten worden als het wordt fijn geraspt, maar dan alleen in kleine hoeveelheden. Wordt de kool lang gemarineerd in bijvoorbeeld yoghurt of azijn, dan wordt het zachter en is het als salade makkelijker te verteren. Kortom: een supergroente om in jouw menu op te nemen.

Kruidentip: jeneverbessen, kaneel en laurier smaken heerlijk bij rode kool.

Gestoofde rode kool met appel en kaneel

Zin in een heerlijk winters zoet gerecht? Maak dan deze gestoofde rode kool met hachee van chef Ramon Brugman, dat wordt een gegarandeerd succes!

Rode kool kerst feestdagen

Knapperige rode kool salade

Maak deze heerlijke salade met rode kool, walnoten en geitenkaas van BinnensteBuiten chef Sharon de Miranda als je de show wilt stelen met een fris recept. 

rode kool salade kerstmenu

Zuurkool van rode kool

Zuurkool kennen we allemaal. Maar is deze variant met rode kool je ook bekend? Ramon Brugman en Yvon Jaspers laten je zien hoe je het maakt. Hartstikke lekker met gember en kerrie, of natuurlijk met rozijnen en appel. 

Zuurkool

Op zoek naar een heel kerstmenu?

Download dan dit makkelijke en seizoensgebonden viergangendiner!

Kerstmenu 2023: een seizoensgebonden viergangendiner

Andere smakelijke gerechten