Yvon Jaspers kookt met BinnensteBuiten chef-kok Ramon Brugman in Van gewas tot gerecht, de webserie van Onze boerderij: en nu zelf. Ramon toont de veelzijdigheid van elk gewas, zodat ook jij van boer tot bord weet te koken. Het recept van deze week: spitskoolsalade! Benieuwd hoe jij dit kunt maken? Lees het recept en bekijk de video hier.

Van gewas tot gerecht #10 spitskoolsalade - Onze boerderij: en nu zelf
3 min 24 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Yvon Jaspers kookt met chef-kok Ramon Brugman in Van gewas tot gerecht, de nieuwe webserie van Onze boerderij: en nu zelf. Deze aflevering: spitskoolsalade.

Ingrediënten 

Voor 2 personen

  • 1 spitskool
  • Een scheutje olijfolie
  • 1 theelepel kummel (karwijzaad)
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 theelepels honing
  • Een handje geroosterde amandelen

 

Standaard in huis

  • Zout en peper

 

Benodigdheden

  • Kom

Bereidingswijze

  1. Was de spitskool en snij deze in kleine stukjes. Doe de spitskool in een kom.

  2. Doe de zout, peper, honing, kummel, mosterd en de olijfolie eroverheen.

  3. Meng de ingrediënten goed door de spitskool heen met je handen. Laat de spitskool 10 minuten staan, zodat deze zacht wordt. 

  4. Snij de geroosterde amandelen in kleine stukjes.   

  1. Doe de spitskool op een bord en strooi de geroosterde amandelen eroverheen. 

  1. Eet smakelijk!  

Ramons tip

  • Masseer de kool flink met je handen, zodat de spitskool wat zachter wordt. Alleen doorscheppen werkt dus niet!
  • De salade is ook een heerlijk bijgerecht voor een feestelijk maal.

Kijk ook Onze boerderij: en nu zelf

In aflevering 11 van Onze boerderij: en nu zelf komt Boer zoekt vrouw-stel Jos en Dycke op bezoek. Ze helpen Yvon met het inzaaien van het stukje land dat de varkens weer vakkundig hebben omgewoeld.

Yvon

Meer Van gewas tot gerecht

Meer weten over eten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Eerlijker eten.

ramon brugman aandacht voor eten nieuwsbrief onze boerderij