Voor wie steek jij een kaarsje op?

We naderen het einde van het jaar, een periode om terug te kijken. Een periode waarin we reflecteren en terugdenken aan degene die we moeten missen. Iemand die ons is ontvallen, lang geleden of recent, houden we in onze herinnering levend.

Steek nu een kaarsje op en vind troost!

Ik steek een kaarsje op voor...

Voeg een foto toe
Slechts één bestand.
32 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, jpeg, png.
Natascha

#Ikvergeetjeniet

Een geliefde herdenken is iets persoonlijks, iets wat iedereen op zijn of haar eigen manier doet. In de YouTube-serie #Ikvergeetjeniet staan verhalen centraal van mensen die hun eigen manier van herdenken hebben. Soms vanwege een gelovige achtergrond en soms door een ritueel wat ze aan hun overleden dierbare doet denken. 

Benieuwd naar de verhalen?

Kijk hier de serie

Recent opgestoken kaarsjes

1631626822029590671518226676001.jpg
Papa

We missen jou nog steeds erg veel
Liefs je oudste & kleinzoon

Ethan Marston
Tim

Ik geloof in je.

Hart Candle
Opa en Oma van der Graaf

Lieve Jan en Marie, We zien elkander Weer ,bij onze HEER,kus, Eva

Kaarsje op het water

Steek nu een kaarsje op

Samen herdenken, omkijken naar elkaar en samen stilstaan bij verdriet. Dat biedt troost. Helaas is dat dit jaar lastig om samen te herdenken en elkaar te troosten. 

Op maandag 2 november om 20.25 uur herdenken we daarom in Voor wie steek jij een kaarsje op? dierbaren die ons zijn ontvallen. Anita Witzier steekt graag namens jou een kaarsje op. In de vlam van een kaars blijkt een leven vol herinneringen te passen.

Steek nu digitaal een kaarsje op en vind troost!

Anita steekt kaarsje aan op het water

Over het programma

Maandag 2 november is het Allerzielen, de dag waarop overleden dierbaren worden herdacht.  In Voor wie steek jij een kaarsje op? kijken we om naar bekende en onbekende Nederlanders die ons zijn ontvallen. We houden de herinnering aan overleden dierbaren in leven door verhalen te delen. We steken een kaarsje voor ze op en staan stil bij wie ze waren en wat zij hebben betekend. De presentatie ligt in handen van Anita Witzier. Bovendien kunnen mensen een naam van een dierbare doorgeven die mogelijk in de uitzending voorbij zal komen. Anita zal een aantal kaarsjes op het water laten met de namen van overledenen. 

Voor wie steek jij een kaarsje op? maandag 2 november om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Tranen

Muziek biedt troost

Het herdenken van een dierbare is verdrietig en het kost tijd om dit te verwerken. Muziek kan hierbij troost bieden. Radiopresentator Wilfred Kemp heeft speciaal voor jou een muzieklijst samengesteld. Een lijst die rust en troost kan bieden op het moment dat je het nodig hebt.

Luister hier

Herdenken over de hele wereld

Over de hele wereld worden dierbaren herdacht. Zo kun je een kaarsje aansteken om stil te staan bij het verdriet en om de herinnering levend te houden. Maar herdenken kan op vele manieren en is voor iedereen persoonlijk. Wist je dat bijvoorbeeld iedere cultuur en ieder geloof zijn eigen tradities heeft om stil te staan bij het verdriet? 

Lees meer
KBO-PCOB Ouderen-Infolijn

KBO-PCOB Ouderen-Infolijn

Nu het aantal coronabesmettingen weer toeneemt, begrijpen wij dat u zich zorgen maakt of dat u vragen heeft. Of wellicht zit u gewoon verlegen om een praatje, omdat u zich eenzaam voelt nu activiteiten weer stilvallen. De Ouderen-Infolijn van seniorenorganisatie KBO-PCOB is er voor u. U kunt deze van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur bereiken op 030-3400 600.
 

Meer informatie