Wat doen we?

Samen maken we de wereld van morgen

Wij geloven dat de wereld eerlijker, groener en liever kan. Daarom maken we, mede dankzij onze leden, al tientallen jaren programma’s zoals Keuringsdienst van waarde, BinnensteBuiten en Boer zoekt vrouw. Dat doen we op tv, radio en online, elke dag. Programma’s die jou anders laten kijken naar de wereld. Programma’s die je ook meteen een handje helpen om anders te doen. Want samen maken we de wereld van morgen.

Waar staan we voor?

Morgen kan eerlijker

Wat we eten is onlosmakelijk verbonden met ons klimaat, de biodiversiteit en onze gezondheid. Eten verbindt ons, maar zorgt ook voor verdeeldheid. In onze voedselketen zit namelijk nogal wat scheef.

Wij geloven dat morgen eerlijker kan. Door te beginnen bij ons eigen bord en stil te staan bij de gevolgen van onze voedselkeuzes. Voor jouw eigen gezondheid en onze aarde.

Met onze programma’s en initiatieven geven wij je daarom een inkijkje in de wereld achter ons voedsel. Maken we je enthousiast over de kleine dingen die we zelf kunnen doen, die samen een groot verschil maken.

Morgen kan groener

Nederland telt steeds meer mensen. En die moeten natuurlijk allemaal wonen, eten en werken. Daardoor blijft er minder ruimte over voor groen. Dat heeft grote gevolgen voor het klimaat en de biodiversiteit, en daarmee de toekomst van onze kinderen.

Wij geloven dat morgen groener kan. Een morgen met meer planten, bloemen, bomen en leven om ons heen. Een wereld die we met volle vertrouwen en trots doorgeven aan volgende generaties.

Daarom laten wij met programma’s en initiatieven zien hoe bijzonder de natuur om ons heen eigenlijk is. Willen we je zo inspireren om de natuur te ontdekken, maar ook om zelf die tegels te wippen, zwerfafval te rapen en extra groen te planten.

Morgen kan liever

Liefde is helaas nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. En het zijn vaak de kwetsbare groepen die daar de dupe van zijn. Mensen die zich door hun afkomst, religie of seksuele identiteit niet vrij voelen om zichzelf te kunnen zijn.

Wij geloven dat morgen liever kan. Daarom staan wij voor een samenleving waarin een plek is voor iedereen. Staan wij voor een toekomst waarin iedereen zich verbonden en thuis voelt. En komen op voor mensen in de samenleving die het moeilijk hebben.

Morgen kan eerlijker, groener en liever. Word ook lid van KRO-NCRV voor slechts 10 euro per jaar. Samen maken we de wereld van morgen. Maak morgen mee. 

Sluit je aan