Zelf maken: vegan rendang

Donnie maakt samen met Sisi Bolatini een vegan variant van rendang. Sisi houdt enorm van vlees en gekruid eten. Vindt ze de vegan rendang wel lekker?

Ingrediënten:

  • 4 sjalotten (gepeld klaarzetten)
  • 6 teentjes knoflook (gepeld klaarzetten)
  • 1 of 2 rode pepers
  • Verse gember (3 cm)
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • Verse laos (3 cm)
  • 1/2 tl kurkuma poeder
  • 1 el palmsuiker
  • 2 stengels citroengras
  • 2 blikken Jackfruit - 800 gr in totaal
  • 1 blik kokosmelk - 400 ml
  • 4 blaadjes kaffir limoen
  • De zelfgemaakte boemboe
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Witte rijst

Benieuwd hoe je de vegan rendang maakt? Dat legt Donnie je in deze video 

Meer zien van Donnie aan de kook? Bijvoorbeeld hoe hij Frans Bauer verrast met een vegan variant van zijn favoriete gerecht foe yung hai?

Klik hier!

Meer over dit onderwerp?

KRO-NCRV geeft om de aarde. Net als jij, toch? Als we met z'n allen nu iets meer groen doen, maken we de wereld een tikkie mooier. Wij blij, de aarde blij.

Ik ben benieuwd!