Dit zie je in april bij KRO-NCRV

De lente is van start. Tijd om te genieten van het lekkere weer én van nieuwe televisieprogramma's. Wat is er in april allemaal te zien bij KRO-NCRV? Wij zetten het voor je op een rijtje.

The Passion

Op Witte Donderdag kijk je naar alweer de dertiende editie van The Passion. Dé muzikale paasvertelling over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus met een universele boodschap van geloof, hoop en liefde voor iedereen. The Passion vindt dit jaar plaats in Harlingen.

The Passion is 6 april om 20.30 uur live te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en te beluisteren op NPO Radio 2. Daarna is het tijd voor The Passion Talk om 22.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 3. 

De Boeddhistische Blik: DOCHTERS & VADERS

DOCHTERS & VADERS is een documentaire tweeluik waarin filmmaker Sarah Marijnissen op zoek gaat naar de invloed van onevenwichtige dochter-vader relaties en hoe deze op latere leeftijd kunnen worden hersteld. In deze innerlijke reis ontdekt zij, samen met de andere dochters Adelheid Roosen, Marita Coppes en Shura Lipovsky, dat het volledig accepteren van beide ouders een noodzakelijke beweging naar eigen vrijheid is.

De Boeddhistische Blik: Dochters en Vaders is zondag 2 en 9 april te zien om 15:25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Pointer special: vrouwenmoord

De ‘red flags’ voor partnermoord zijn al decennia bekend. Toch lukt het Nederland vaak niet om op tijd te helpen, ondanks allerlei risico-inschattingen en lokale initiatieven. Nog altijd wordt meer dan de helft van vrouwelijke slachtoffers gedood door hun partner of ex, met alle voortekenen van dien. Heeft moord geen prioriteit als het achter de voordeur gebeurt?

Pointer special: vrouwenmoord is donderdag 6 april om 21.05 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2. 

Paasprogrammering KRO-NCRV

Vanaf Palmzondag op 2 april tot en met 1e Paasdag op 9 april kijk je bij KRO-NCRV naar mooie programma's in het thema van Pasen. Bekijk hier het overzicht.

pasen_banner3

Boer zoekt vrouw Europa

In deze kick-off van het nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw stelt Yvon Jaspers vijf nieuwe boeren voor. Deze keer reist ze daarvoor af naar verschillende landen binnen Europa. Alle boeren hebben één ding gemeen: het zijn hardwerkende mensen die iemand missen om hun dag mee door te nemen, samen te genieten en een leven op te bouwen. Hun deelname aan Boer zoekt vrouw Europa zorgt voor een verandering in hun leven: de zoektocht naar de liefde is begonnen. 

Boer zoekt vrouw Europa is zondag 9 april om 20.20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

De platenzaak

In het nieuwe muziekprogramma beginnen Daan Boom, Tobias Camman en Stijn van Vliet een eigen muziekstudio. Hier werken ze met artiesten met jarenlange ervaring in de Nederlandse muziekindustrie. Elke aflevering gaan ze de uitdaging aan om samen een nieuw nummer en bijbehorende videoclip te creëren. Zo geeft het drietal de artiest een nieuw podium met een jonger publiek en steken ze zelf iets op van de grote sterren met wie ze werken.

De platenzaak is vanaf woensdag 12 april om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3 en online op NPO3.nl

Onze boerderij in Europa

Yvon Jaspers trekt met een aantal Boer zoekt vrouw-stellen per camper door ons omringende landen. Ze gaan op zoek naar inspiratie bij boerenbedrijven die onze boeren al een stap voor zijn om erachter te komen hoe ze verder moeten. Samen met boer Jouke en Karlijn, Maud en boer Evert en boerin Janine en Sander reist Yvon naar Groot-Brittannië, Kanaaleiland Jersey en Frankrijk.

Onze boerderij in Europa is te zien vanaf zondag 16 april om 21.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Boer zoekt vrouw Europa
De platenzaak