De mooiste gesprekken over onvoorwaardelijke liefde, het doorbreken van hokjes én onbevreesd jezelf zijn op een rijtje.

Van 1 tot en met 6 augustus is het Pride: hét feest waarbij we vieren dat je mag zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Speciaal daarom zetten wij vijf liefdevolle gesprekken uit De verwondering voor je op een rijtje. Want: liefde is voor iedereen.

 

'Leid je leven zoals jij dat wil'

Inmiddels is Linda de Roos een daadkrachtige, compassievolle en stralende IC-verpleegkundige. Maar dat was als kind wel anders. Toen had ze een ernstig stotterprobleem, wat contact met de buitenwereld lastig maakte. Toen ze erachter kwam dat ze ook nog eens op meisjes viel, voelde ze zich écht een buitenbeentje.

Toen Linda 22 jaar was overleed haar moeder. Op haar sterfbed gaf ze Linda een Bijbel met een handgeschreven boodschap: 'Leid je leven zoals jij dat wil'. Deze woorden veranderden alles.

Bekijk hier deze aflevering

Linda de Roos
57 s
Deze video op je eigen site plaatsen

IC-verpleegkundige voelde zich als kind door haar stotterprobleem altijd een buitenbeentje. Dat ze er dan ook nog achter komt dat ze op meisjes valt, helpt daar niet aan mee.

'Er rust een vloek op jou'

Een carrière als predikant? Dat kon Alexander Noordijk wel vergeten. Want een homoseksuele predikant was volgens de docenten van zijn studie theologie ondenkbaar. Hij onderging daarom meerdere keren conversietherapie en gebedsgenezing; traumatische ervaringen waardoor hij halsoverkop stopte met zijn opleiding.

Na vele omzwervingen maakte hij zijn theologiestudie af en nu ondersteunt hij als predikant jongeren die met hun identiteit worstelen. Alexander Noordijk blijft verbinden en stralen, ondanks de bedreigingen en pesterijen waar hij nog steeds mee te maken krijgt.

Bekijk hier deze aflevering 

Alexander Noordijk
1 min 38 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Toen Alexander Noordijk als student uit de kast kwam, werd dat niet geaccepteerd binnen zijn studie theologie en de evangelische gemeente die hij bezocht. Zij vertelden hem dat er een vloek op hem rust, waar hij van bevrijdt moest worden.

'Wat ben ik kortzichtig geweest'

De coming out van zijn zoon heeft ervoor gezorgd dat predikant Fred Blokhuis de Bijbel anders is gaan lezen. Hij moest van ver komen: als orthodoxe jongen dacht hij dat aids écht een straf van God was. Zijn zoon heeft hem anders doen kijken: 'Je voelt schaamte, wát ben ik kortzichtig geweest.'

Blokhuis is ervan overtuigd dat het vooral zaak is om mens te zijn zoals de Schepper heeft bedoeld. Concreet betekent dat voor hem: liefhebben. Daar heb je je hele leven genoeg aan.

Bekijk hier deze aflevering 

Fred Blokhuis
1 min 49 s
Deze video op je eigen site plaatsen

De coming out van zijn zoon Frans heeft ervoor gezorgd dat predikant Fred Blokhuis de Bijbel anders is gaan lezen. Nu is hij ervan overtuigd dat het vooral zaak is om mens te zijn zoals de Schepper dat heeft bedoeld. Concreet betekent dat voor hem: Liefhebben.

'Ik moet verder leven als vrouw'

Marian Geurtsen noemt zichzelf een schatgraver in de christelijke traditie. Binnen die traditie zoekt ze steeds naar nieuwe antwoorden op moderne levensvragen. Met één van die moderne levensvragen kreeg ze zelf te maken toen haar partner besloot verder door het leven te willen als vrouw. Een transitie die ook hun relatie veranderde. Toch bleven de twee bij elkaar, want ondanks alle veranderingen bleef er één ding bestaan: de liefde. 

Bekijk hier deze aflevering 

Marian Geurtsen
1 min 46 s
Deze video op je eigen site plaatsen

De partner van Marian Geurtsen besloot verder te willen leven als vrouw. Een transitie die ook hun relatie veranderde. Toch bleven de twee bij elkaar, want ondanks alle veranderingen bleef er één ding bestaan: de liefde.

'Ik werd overvallen door de liefde'

Al van jongs af aan voelde Anne-Marie van Briemen zich geroepen om God te dienen, maar in de kerk waar ze opgroeide was dat alleen weggelegd voor mannen. Maar een roeping stop je niet, en je ware 'ik' evenmin. Toen ze verliefd werd op een vrouw, heeft ze dit lang verborgen proberen te houden. Een onmogelijke opgave: 'Ik liep helemaal vast, want mijn hart was wakker geworden.'

Bekijk hier deze aflevering

Anne-Marie van Briemen
1 min 9 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Predikant zijn én op vrouwen vallen: volgens Anne-Marie van Briemen ging dat samen. Dus verstopte ze haar geaardheid toen ze predikant werd, voor de buitenwereld én voor zichzelf. Maar toen werd ze overvallen door de liefde.