De supermarkt wordt steeds duurder, dus hoe maak je kostbare producten zelf? In de Instagram-serie Koken zonder knaken leggen we dat 1 minuut uit. Deze keer: spaghetti met een pesto van wortelloof en wortelchips.

Ingrediënten 

  • 1 bos wortelloof (€0,00) 
  • 1 teen knoflook (€0,05) 
  • 150 ml extra vierge olijfolie (€0,95) 
  • 50 gr kaas (parmezaan of een andere kaas die je in huis hebt) (€0,94) 
  • 50 gr walnoten of een andere soort noot (€0,63) 
  • 75 gr spaghetti per persoon

In vergelijking: 

Wanneer je het zelf maakt kost 300 gram pesto je €2,57. In de winkel betaal je voor 300 gram pesto €6,50. Zelf maken is dus een stuk goedkoper! 

 

Standaard in huis

  • Zout en peper  

 

Benodigdheden

  • Rasp

  • Snijplank  

  • Kom 

  • Mortel en vijzel

Bereidingswijze 

1. Snij een half bosje wortelloof fijn en fijn en doe dit in een vijzel. 

2. Snij 1 teen knoflook en doe deze bij de wortelloof.

3. Voeg vervolgens 150 ml extra vierge olijfolie toe. 

4. Rasp 50 gr kaas en voeg ook deze, samen met een suf peper en zout, toe aan de wortelloof.

5. Hak tot slot 50 gr walnoten fijn en voeg ook deze toe.

6. Vijzel alle de ingrediënten tot een grove pesto.

7. Schaaf een bos wortel en voeg aan het wortelschaaf olijfolie toe.

8. Voeg peper en zout toe. 

9. Bak de wortel voor 6 minuten op 200 graden. 

10. Kook 75 gr spaghetti per persoon.

11. Voeg per portie 2 el van de zelfgemaakte pesto toe, en een klein beetje pastawater.

12. Rasp er nog wat extra kaas bovenop en garneer met de wortelchips.  

13. Eet smakelijk! 

Ook interessant:

De Eerlijker eten nieuwsbrief

Lees alles over de herkomst van jouw eten, vind duurzame inspiratie en ontdek verrassende recepten.

yvon jaspers onze boerderij