Hoe kun jij de dure producten uit de supermarkt ontwijken en tegelijkertijd ook nog goedkoper uit zijn? In Koken zonder knaken leggen we je in 1 minuut uit hoe je producten uit de supermarkt super makkelijk zelf (na)maakt. Geen pakjes of zakjes, maar het echte werk! Deze keer: rijstpudding met zelfgemaakte havermelk.

Ingrediënten 

  • 100 gram rijst die je overhebt van de dag ervoor
  • 150 ml zelfgemaakte havermelk, of een andere melk die je in huis hebt
  • 50 gr suiker 
  • 1 steranijs 
  • 1 kaneelstokje 
  • 1 appel, of een ander soort fruit die je in huis hebt
  • 1 el muesli, of nootjes die je al in huis hebt

Rijstepap breekt over het algemeen niet de bank. Maar aangezien dit een recept is van producten die je allemaal al in huis hebt, is dit natuurlijk goedkoper én een topmanier om je restjes op te maken.

Benodigdheden 

  • 1 pan
  • Rasp

 

Voor dit recept kun je iedere soort rijst gebruiken die je over hebt in je koelkast. Een perfecte manier om je restjes op te maken!

Bereidingswijze 

1. Kook, waneer je niet over hebt, 100 gr rijst en laat dit afkoelen. 

2. Doe 150 ml havermelk in een pan en zet deze op het vuur. 

3. Voeg de 100 gr rijst toe.

4. Voeg dan ook 50 gr suiker, 1 steranijs, 1 kaneelstokje en 1 appel in stukjes toe. 

5. Laat dan de havermelk zachtjes inkoken.

6. Maak de rijstpudding op op een bordje of in een kom, rasp hier nog wat kaneel over heen.

7. Doe tot slot 1 el muesli op het rijstdessert.

8. Eet smakelijk!    

Ook interessant:

De Eerlijker eten nieuwsbrief

Lees alles over de herkomst van jouw eten, vind duurzame inspiratie en ontdek verrassende recepten.

yvon jaspers onze boerderij op 't land 3