Hoe lager het kwik, hoe hoger de behoefte aan een lekker warme stoof. Het is een perfect gerecht voor een grote groep én het is makkelijk in te vriezen. Allemaal redenen dus om een stoofpot te maken. Kijk mee naar de recepten van de BinnensteBuiten chefs.

Alle smaken trekken in de stoof

In een stoofpot kun je heel veel groenten verwerken. Het is dus hartstikke gezond! Typische stoofpotgroenten zijn ui, wortel, bleekselderij en tomaat. Maar dit verschilt natuurlijk hartstikke per soort stoofpot. Doordat een stoof een paar uur opstaat, trekken alle smaken er helemaal in. Het smaakt dus ook vaak nóg lekkerder de dag erna.

De klassieker: sukade stoofpot

Het is een maaltje die de Hollandse keuken al jaren siert: de klassieke sukade stoofpot met bruin bier, laurierblad, kruidnagel en ontbijtkoek. Deze is voor wanneer je écht wilt uitpakken. Chef Sharon de Miranda laat zien hoe je 'm maakt en serveert en knapperige aardappeltjes bij. Liever vegetarisch? Kijk dan door voor meer stoofpot variaties.

stoofpot recepten sukade binnenstebuiten

Stoofpotje van kikkererwten

BinnensteBuiten chef-kok Sharon de Miranda laat zien hoe je van de stoofpot écht een vitaminebom maakt. Met groenten zoals kikkererwten, champignons, paprika’s, tomaten, uien, knoflook én nog een salade erbij is dit met recht een hypergezond maaltje.

stoofpot recepten kikkererwten binnenstebuiten

Stoofpot met vis en schorseneren

Een stoofpotje alleen maar met vlees? Think again! Chef Leon Mazairac kookt een stoof met bijvangstvis en gebruikt zelfs de graten voor een mooie bouillon. Je gooit dus helemaal niets weg. Heerlijk fris met citroen en romig door de schorseneren en de roomboter.

stoofpot recepten vis binnenstebuiten

Stoof met paddenstoelen en wortel

Met een paddenstoelenstoof kun je wel thuiskomen. En Sharon de Miranda laat zien hoe! Serveer 'm met haar citroen-aardappelpuree en rode kool in zuur en je maakt de blits aan de keukentafel.

stoofpot recepten paddenstoelenstoof binnenstebuiten

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

Sharon aan het koken in kerstsferen