Het is ontzettend vervelend: de halve avocado die je overhebt langzaam bruin zien worden in je koelkast. Hoe zorg je er nou voor dat jouw overgebleven avocado heldergroen en fris blijft? Wij delen dé tip met je. Zo hoef jij geen avocado meer weg te gooien.

De ultieme tip

Koop je een avocado, dan is dat niet de meest duurzame keuze. De avocado komt van ver en heeft veel water nodig om te groeien. Maar áls je 'm in huis hebt, dan kun je erop de volgende manier voor zorgen dat je de groene vrucht helemaal opeet.

Zoals vaker is deze hack hartstikke simpel, maar je moet er maar op komen. Als je avocado overhebt, kun je deze het beste in een bakje doen en deze in de vriezer leggen. Haal je groene vriend vervolgens even voordat je 'm nodig hebt eruit, en hij ziet nog knalgroen!

Vooral niet doen

Er gaat ook een tip rond over het bewaren van avocado in een glas water. Doe dit vooral niet: een persvoorlichter van de Amerikaanse Food & Drug Association gaf aan dat de listeriose- en salmonellabacteriën die zich mogelijk op de avocado bevinden, zich in dit water snel kunnen vermeerderen.

Alles uit je eten halen:

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Groener eten & leven. Al duizenden mensen gingen je voor!

Italiaanse recepten Geneal Harreman pasta