Pluk je verse kruiden zoals tijm of rozemarijn, dan kan het lang duren voordat je alle blaadjes van de steeltjes af hebt. Daarom delen wij hiervoor een handige hack. Binnen een paar seconden heb je alle blaadjes van het steeltje af! Weten hoe?

Huis-tuin-en-keuken oplossing voor kruiden plukken

Maak je een stoofpot, dan kun je makkelijk kruiden met hun steeltjes toevoegen aan de pan en later er weer uit vissen. Maar wil je echt alleen met de blaadjes van kruiden zoals tijm, rozemarijn, peterselie of oregano koken, dan is dat best een tijdrovende klus.

Toch bespaar je jezelf heel gemakkelijk een hoop tijd door een simpele huis-tuin-en-keukenoplossing te gebruiken voor het plukken van je kruiden. Weten welke?

Gebruik een zeef

De bescheiden zeef blijkt een geweldige tool als je jouw kruidblaadjes wilt plukken. Hoe je dat doet? 

Pak ervoor een steeltje bij de bovenkant vast - die is steviger dan de onderkant - en steek die door een gaatje in de zeef. Trek vervolgens het steeltje door de zeef. Je zult zien dat alle blaadjes dan van de steel afgaan. Bovendien heb je ze meteen opgevangen in de zeef. Handig!

handige hack tijmblaadjes plukken kruiden plukken

Nog een optie: de kaasrasp

Heb je geen zeef in huis, maar wel een kaasrasp? Dan geldt de tip nog steeds. Pak hiervoor de fijne kant van de rasp en haal de steeltjes van de kruiden er van boven naar beneden doorheen. Je tijm is nog nóóit zo snel geplukt.

handige hack tijmblaadjes plukken kruiden plukken

Koken met kruiden

Heb je eenmaal al je kruiden geplukt? Dan kun je er mee aan de slag. We hebben de lekkerste recepten met verse kruiden van de BinnensteBuiten-chefs voor je op een rij gezet.

Ook interessant:

Benieuwd naar de 12 meest populaire kruidenmixen?

Download dan de Kruidengids en maak ze zelf!

Morgen kan groener - 13x de populairste kruidenmixen - download ze hier!