De gele smaakmaker kerrie is een bekende in veel keukens. Maar hoe maak je de lekkerste preitaart met kerrie of bloemkoolsoep met kerrie? Wij delen heerlijke recepten met je. Zo kun je een simpel product heel makkelijk nieuw leven inblazen!

Alle kanten op met de gele smaakmaker

De felgele kleur van kerrie is terug te vinden in vele gerechten die we allemaal kennen. Soep, quiche, ovenschotel, roti, op een eitje, in combinatie met mayonaise... De kruidenmelange leent zich voor een hoop lekkers. Maar weet je nou niet hoe je 'm het beste in een gerecht verwerkt? Wij hebben hier de inspiratie voor je.

Ovenschotel met prei en kerrie

Prei en quiche zijn de beste vrienden. Door de zachte zoetige smaak van de prei komen de verschillende specerijen in kerrie extra tot hun recht. En je quiche krijgt er ook nog een prachtige kleur van.

prei recepten quiche kerstmenu

Romige bloemkoolsoep met kerrie

Kerrie en bloemkool is ook al zo'n tijdloze combinatie. Het nootachtige van de koolsoort wordt extra versterkt door de curry madras die BinnensteBuiten-chef Leon Mazairac aan de soep toevoegt. Maak 'm af met wat (plantaardige) melk en je hebt een heerlijk voorafje of lunchgerecht.

Romige bloemkoolsoep

Hartige gevulde kerriepannenkoeken

Meer fan van de hartige pannenkoek dan die met stroop en appel? Denk dan eens aan de heerlijke kerriepannenkoeken van BinnensteBuiten-chef Ramon Brugman. Hij vult ze met prei en gehakt en maakt daar een salsa en knoflooksaus bij. Varieer lekker met andere vullingen zoals linzen, vegetarisch gehakt of geroosterde pompoen. Smullen!

kerrie recepten pannenkoeken

Rotirol met aardappelchutney

Heb je weleens zelf roti gemaakt? Chef Sharon de Miranda laat je zien hoe makkelijk en lekker het is! In haar vegetarische rotirol gaat een smakelijke aardappelchutney en kousenband met een komkommertje in zoetzuur. 

kerrie recepten rotirol

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

nick toet futureproof recept guacamole doperwten