Het liefst eet je als het warm is iets snels, verkoelends en niet te zwaar. Venkel is van juni tot en met oktober van Hollandse grond beschikbaar. Maar kun je venkel wel rauw eten?
Geliefd ingrediënt in salades
Het is zeker mogelijk om venkel rauw te eten. De anijsachtige smaak van de groente komt op deze manier nóg sterker naar voren. De venkel bevat ontzettend veel gezonde stoffen, zoals vitaminen C, vitamine B1, B2, B6 en B11. Maak je een salade? Denk dan zeker aan de venkel; het zou namelijk een smaakopwekker zijn.
Venkel rauw bereiden
De frisse groente leent zich voor een hele hoop bereidingen. Maar eet je 'm rauw, denk dan eens aan de volgende bereidingstechnieken.
- In een salade: Snijd de venkel in hele dunne reepjes en combineer 'm met bijvoorbeeld noten, krenten, botersla en een yoghurtdressing. Wedden dat je alle smaken op je tong aantikt?
- Als kimchi: Heb je weleens kimchi gemaakt? Dit Koreaanse zure bijgerecht wordt vaak gemaakt met kool, maar leent zich goed voor meerdere harde groenten zoals venkel. Je kunt het lang bewaren en smaakt heerlijk bij een rijstgerecht.
- In zuur: Snijd de venkel in kleine blokjes en pak een gesteriliseerde glazen pot. Doe er een mengsel in van azijn, suiker en zout en leg hier de venkel in. Tadaaa: ingelegde venkel!
Recepten met rauwe venkel
Zin om met de venkel aan de slag te gaan? De chefs van BinnensteBuiten geven je handvatten voor heerlijke gerechten.