Noodles, noedels of mie: de Aziatische deegwaren lenen zich perfect voor een weekmaaltje. Maar wat voor soorten noedels zijn er allemaal, en hoe kook je ermee? De chefs van BinnensteBuiten delen hun lekkerste recepten met noedels!
Verschillende soorten noedels
Je hebt noedels in allerlei soorten diktes, kleuren, lengte en ingrediënten. Zie je door de bomen het bos niet meer? We zetten er een aantal voor je op een rij.
- Gemaakt van tarwe: woknoedels, eiernoedels, udon noedels, volkoren noedels, mie.
- Gemaakt van rijst: rijstnoedels, mihoen.
- Gemaakt van boekweit: soba noedels.
- Gemaakt van mungbonen of zoete aardappel: glasnoedels, glasvermicelli.
Niet alleen verschillen de ingrediënten van al deze soorten noedels, ook de bereidingswijze verschilt. Zo hoef je glasnoedels maar heel even in heet water te wellen, terwijl je woknoedels een paar minuten moet koken. Kijk daarom goed op de verpakking, want noedels kunnen al snel plakkerig worden als ze te lang zijn gekookt.
Heb je een glutenallergie of coeliakie? Dan zijn noedels top om te eten, als je de varianten met rijst, boekweit, mungbonen of zoete aardappel eet. Genoeg keuze!
Koken met noedels
Vind je noedels lekker, maar weet je niet hoe je er het beste mee kunt koken? Dan helpen de chefs van BinnensteBuiten je op weg met hun recepten. Zij laten zien hoe je een heerlijke noedelsoep maakt, een curry, een wokgerecht, een variant met zalm én een noedelsalade. Aan inspiratie geen tekort!
Nieuw seizoen BinnensteBuiten
Sinds maandag 16 september is het nieuwe seizoen van BinnensteBuiten weer te zien. Kijk elke werkdag om 19.05 uur op NPO 2 en in het weekend om 17.30 uur of stream het op NPO Start.