Voor Arjan, Maarten en Thomas was het een droom om hun eigen drankje aan een bar te kunnen bestellen. Op een gezellige avond besloten ze de daad bij het woord te voegen en nu mogen ze zich cidermakers noemen. Behalve een echte Rotterdamse cider maken ze sinds twee jaar ook een appelstook. Chef-kok Leon Mazairac maakt er een heerlijk gerecht bij!

Ingrediƫnten

AANTAL PERSONEN 4

VOOR HET PASTADEEG

  • 250 g pastabloem (semoule)
  • 2 el olijfolie
  • 1 eiwit
  • 5 eidooiers
  • een mespunt zout

VOOR DE RAVIOLIVULLING

  • 200 g geraspte oude kaas
  • 1 dl room
  • wat gesneden daslook (in het seizoen, anders knoflook)

VOOR DE RAAPSTELENPESTO

  • 1 bosje raapsteeltjes
  • 20 g gebrande pijnboompitjes
  • wat geraspte kaas

VOOR DE APPELSTOOKSAUS

  • 1 appel in stukjes
  • 20 g boter
  • 250 cl room
  • 1 dl appelstook

GARNERING

  • truffel

BENODIGDHEDEN

  • raviolisteker
  • keukenmachine

Zo maak je het

  1. Draai van de ingrediĆ«nten het pastadeeg en laat twee uur rusten in plasticfolie in de koelkast.

    Draai daarna dunne lamellen van het deeg.

  2. Maak van de kaas, daslook en room een gekruide vulling en doe deze met een lepel op het deeg. Bedek en steek uit met een raviolisteker.

  3. Draai in de keukenmachine de pesto, kaas en pitjes op tot een grove pesto.

  4. Kook de boter, room en appelstook in met wat stukjes appel.

  5. Kook de ravioli af in vier minuten. Gaar deze verder in de appelstooksaus.

  6. Schep in een diep bord en werk af met raapsteeltjespesto en truffel.

  7. Serveer met een mooie droge cider.

  8. Eet smakelijk!

Visueel ingesteld?

Bekijk dan de receptvideo hieronder, waarin chef-kok Leon Mazairac het je stap voor stap uitlegt.

Wil je alles weten over de herkomst van je eten?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief Aandacht voor eten.

Chef-kok Leon Mazairac