Een sinaasappel pellen is makkelijker gezegd dan gedaan. De citrusvrucht heeft een dikke schil die maar moeilijk loslaat. En dat terwijl het eten van een sinaasappel hartstikke gezond is! Wij delen dé hack waarmee je zonder knoeien een sinaasappel pelt. Bovendien geven de BinnensteBuiten-chefs heerlijke sinaasappelrecepten.
Signaal naar je hersenen
Van de super, bij een ontbijttentje of vers van de pers: Nederlanders houden van een glas sinaasappelsap. En hoewel een jus d'orange hartstikke lekker is, kun je het allerbest een sinaasappel eten. Hoe zit dat?
Door te kauwen, stuur je signalen naar je hersenen die op een gegeven moment aangeven dat je vol zit. Zo voorkom je dat je teveel eten binnenkrijgt. In dit fragment van het programma Alles op tafel legt een wetenschapper uit hoe dat zit.
Glas sinaasappelsap vs. sinaasappel eten
Als je een glas sinaasappelsap drinkt, weet je brein niet meer hoeveel stuks fruit daarin zitten. Daarmee ontbreekt het verzadigingssignaal van je hersenen. En hoe meer stuks fruit, hoe meer suikers erin zitten. Bovendien gaat de vitamine C in een sinaasappel deels verloren als je het sap ervan uitperst.
Dat maakt het eten van een sinaasappel dus een nóg betere keuze dan het drinken van sinaasappelsap. Maar hoe pel je een sinaasappel dan handig?
Koken met sinaasappel
Heb je trek gekregen in een sinaasappel? Dan is-ie natuurlijk lekker op zichzelf, maar de chefs van BinnensteBuiten weten er ook fantastische recepten mee te maken. We hebben er drie voor je op een rijtje gezet.