Dit voorjaar wordt carnaval weer als vanouds gevierd in de zuidelijke provincies. Samen met de regionale omroep L1 en Omroep Brabant brengen wij met de serie Carnavalshart dit volksfeest in beeld. We laten zien wat het betekent voor mensen en hoe het rangen en standen met elkaar verbroedert.

TV-recensent Frank Heinen van De Volkskrant schreef over de eerste serie van Carnavalshart: 'Prettige, onnadrukkelijke portretjes, geschetst met een vanzelfsprekendheid die vaak ontbreekt in human interest over regionale gebruiken en tradities… Voor de makers en de hoofdrolspelers is carnaval er gewoon, daar hoeft geen toelichting bij… (ik) voelde me er even onderdeel van, dacht ik te snappen wat er op het spel stond en enigszins te kunnen navoelen wat talloze mensen missen...'

In 2020 werd Carnavalshart voor het eerst gemaakt door KRO-NCRV en de twee regionale omroepen, en liet in dat jaar en het jaar erop zien wat carnaval betekent voor de feestvierders, toen het door de destijds geldende Corona-beperkingen niet kon doorgaan.