Dagboek van een herdershond live strijkt neer in de heuvels van Sittard. Om alvast in de sferen te komen serveren wij drie klassieke Limburgse recepten. Waar ga jij voor?

Limburgse stoofperenvlaai

Een echte klassieker is natuurlijk de Limburgse vlaai. Bekijk het recept van de stoofperenvlaai 

Limburgse perenvlaai

Frietjes met Zoervleisj (Limburgs stoofvlees)

Heerlijk stoofvlees waar met een scheut rode wijn erdoor. Dat smaakt erg goed bij de frieten. 

Frietjes stoofvlees

Mosterdsoep met bierbrood

Chef-kok Rosah van Schendelen is op bezoek bij een bierbrouwer. Ze maakt van hun biermosterd een heerlijke soep mét bierbrood.

Biermosterd uit Nijmegen

Dagboek van een herdershond live is te zien op zondag 3 september om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

Wil jij meer weten over de herkomst van je voeding?

Schrijf je dan in voor de Eerlijker Eten nieuwsbrief!

Keuringsdienst van waarde - Planetproof