Puck (31) werkt pas enkele weken op een boerderij in Australië wanneer het noodlot toeslaat. Tijdens haar werk in een graanschuur wordt Puck over het hoofd gezien en geschept door een bulldozer. Haar moeder aarzelt geen moment, en vliegt haar dochter achterna.

In het programma Joris’ kerstboom rijdt Joris Linssen heel Nederland door om mensen in het licht te zetten. Hij spreekt met Patrice en haar dochter Puck. Patrice wil haar dochter in het licht zetten die op haar reis in Australië een heftig ongeluk kreeg. 

 

Een lading koolzaad

Tijdens haar werk op een boerderij wordt Puck naar de graanschuur gestuurd om te sorteren. Ze wordt over het hoofd gezien en geschept door een bulldozer. Ze belandt in de laadbak. Met het leegstorten wordt Puck bedolven onder een lading koolzaad die uit de laadbak valt.

De boerderij waar het ongeluk gebeurt ligt afgelegen. Met haar voet nog maar net bungelend aan haar been en verdoofd door medicatie wordt Puck met de ambulance naar een klein ziekenhuis gebracht. Hierna vliegt ze met The Flying Doctors naar Perth in een helikopter. De operatie duurt de hele nacht.

Meerdere ongelukken 

Het is niet de eerste keer dat Puck gewond raakt op reis in Australië. Twee jaar eerder loopt Puck al een infectie aan haar vinger op en raakt haar hand verbrijzeld. Bij thuiskomst in Nederland houdt ze altijd de wens om de reis in Australië opnieuw te maken.

En dat gebeurt. Puck reist opnieuw af naar Down Under en krijgt weer een ongeluk. Dit keer dus op een boerderij door toedoen van een bulldozer. Haar moeder Patrice, die nog nooit buiten Europa is geweest, aarzelt geen moment. Ze vraagt een paspoort en visum aan en boekt een vlucht. Uiteindelijk helpt ze Puck revalideren in Australië samen met Pucks vriend Erik. 

Puck veilig naar huis brengen

Moeder Patrice vertelt: 'Elke keer dat Puck naar het toilet moest, tilde ik haar daar naartoe'. Patrice en Erik vliegen heen en weer naar Australië om haar te helpen met het medische en revaliderende proces. Patrice had één opdracht van het thuisfront: Puck veilig naar huis brengen. Dat duurt uiteindelijk negen maanden.

'Mam, ik ben er nog'

Puck

Dankbaar 

Puck is enorm dankbaar dat ze er nog is en zegt vaak: 'Mam, ik ben er nog'. Maar het leven hier in Nederland valt Puck zwaar. De acceptatie van dingen die eerst zo vanzelfsprekend waren, zoals het uitlaten van de hond, is nu niet meer mogelijk. Af en toe droomt Puck nog van het moment dat de kilo's koolzaad over haar heen vallen. Doordat ze invalide is zal haar leven voor altijd anders zijn.  

 

Een sterkere band 

De gebeurtenis heeft haar relatie met Erik in een stroomversnelling gebracht; bij terugkomst in Nederland zijn ze gaan samenwonen. Patrice is trots op hoe Puck zich moedig en sterk heeft gehouden. 'Uiteindelijk is mijn band met Puck ondanks de hele situatie nog sterker geworden’, vertelt Patrice. Vorig jaar waren ze gescheiden omdat Puck nog in het ziekenhuis lag. Dit jaar wil Patrice haar in het licht zetten en samen een mooie Kerst beleven. 

Lees ook

Kijk Joris' kerstboom terug

Bekijk het verhaal van Puck en nog veel andere mooie verhalen terug in Joris' kerstboom. 

Joris Linssen bij een kerstboom