Kerst met de zandtovenaar komt naar Amsterdam!

Ook dit jaar brengt de Zandtovenaar het kerstverhaal tot leven met zijn magische tekeningen. Dat doet hij dit jaar in Amsterdam. 

Op zondag 11 december vonden in het culturele hart van Amsterdam de opnames plaats van Kerst met de zandtovenaar. Vanuit de Melkweg én de omliggende Leidsebuurt wordt door zandtovenaar Gert van der Vijver het bijzondere kerstverhaal van Jozef en Maria met zand tot leven gewekt. 

Dit jaar wordt het verhaal van Kerst met de zandtovenaar verteld door Kim-Lian van der Meij, afgelopen jaar vertolkte zij de rol van Maria Magdalena in KRO-NCRV’s The Passion.

Deze 11e editie is er naast het traditionele kerstverhaal van de geboorte van Jezus ook een moderne verhaallijn over een gezin uit Nederland dat kerst viert. De personages aan tafel hebben verschillende achtergronden en hiermee zien we dat een verhaal van ruim 2000 jaar geleden gebeurtenissen heeft die anno 2022 nog steeds heel herkenbaar zijn. De zandtovenaar verbindt op een originele en bijzondere wijze het heden en verleden aan elkaar.

Zandtovenaar
Kerst met de zandtovenaar

KRO-NCRV vindt het belangrijk om dit eeuwenoude verhaal uit de bijbel op een eigentijdse wijze voor jong en oud aantrekkelijk te maken. Tijdens dit muzikale familieprogramma treden de volgende artiesten op: actrice Fenna Ramos, singer-songwriter Douwe Bob (en The Blue Grass Boogiemen), zangeressen Sterre Koning en Bente Fokkens, de jonge violiste Sanne Lam en Ammar, de Nederlandse volkszanger van Turkse afkomst. Ammar ging viral met een video waarin hij een nummer van André Hazes zong in de kebabzaak van zijn achterneef. Voor Kerst met de zandtovenaar zingt hij het nummer “Met Kerst ben ik alleen.” Terwijl de artiesten traditionele en moderne kerstliedjes zingen, maakt de zandtovenaar adembenemende zandtekeningen. 

Kerst met de zandtovenaar, zaterdag 17 december om 18.15 uur, woensdag 21 december om 16.00 uur en zaterdag 24 december om 19.50 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp. Op zondag 25 december om 12.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 1 en maandag 26 december om 13.55 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.