Hoe maak je de Stille week stil?

De korte meditaties in de dagelijkse Kloostercast kleuren deze bijzondere week en inspireren tot stil-zijn. Luister naar de Kloostercast via jouw favoriete podcastapp.

Luisteren via:

Spotify | iTunes | Google Podcasts

 

Maandag 25 maart - Peter Nissen

Peter Nissen over het heiligen van de tijd door stil te staan bij speciale momenten in het jaar. De stille week noemt hij de heiligste dagen van het jaar. Het is een tijd van gedenken van de laatste dagen van Jezus, zijn lijden en sterven. Nissen, emeritus hoogleraar kerkgeschiedenis, is als oblaat, (leek) verbonden aan de benedictijnen van de Sint Willibrordsabij in Doetinchem.

Luisteren

Dinsdag 26 maart - Maria van Mierlo 

Maria van Mierlo gaat een geleide meditatie doen om het echt stil te laten worden in onszelf. Maria is cisterciënzer leek en vertaalt eeuwenoude kloosterwijsheid naar de wereld van vandaag.

Luisteren

Woensdag 27 maart - Michael-Dominique Magielse 

Dominicaan Michael-Dominique vertelt hoe we elkaar tot zegen kunnen zijn en welke betekenis heilige olie heeft. Het is de dag dat de bisschop de olie zegent die gebruikt wordt bij de doop en bij de ziekenzalving.

Luisteren

Witte Donderdag 28 maart - Rebecca Braun

Rebecca Braun, abdis van het Clarissenklooster Sint Josepsberg in Megen, staat stil bij het ritueel van de voetwassing en de betekenis hiervan: het buigen voor een ander. Jezus wast de voeten van zijn leerlingen voor het Laatste Avondmaal. Hij geeft ze als opdracht mee: Wat Ik voor jullie heb gedaan, moeten jullie ook doen. 
 Luisteren

Goede Vrijdag 29 maart - Hettie Berflo

Karmelietes Hettie Berflo gedenkt op Goede Vrijdag, het lijden en de dood van Jezus aan het kruis. Daarin wordt ook het lijden van deze wereld, wat mensen elkaar aandoen, herdacht.

Luisteren

Stille Zaterdag 30 maart

Stilte op stille zaterdag.

Paaszondag 31 maart - Joost Jansen

Norbertijn Joost Jansen breekt uit in Paasjubel: Christus is uit de dood opgewekt. Hij zingt het Alleluja, het God zij geprezen dat vijftig dagen lang, tot Pinksteren,  lang klinkt.

Luister naar de Kloostercast via jouw favoriete podcastapp

Luisteren via:

Spotify | iTunes | Google Podcasts

 

Alles over Pasen

Wat betekenen de bijzondere namen van al die dagen: Aswoensdag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag? Wilfred Kemp vertelt je er alles over!

pasen_banner3
Stille week Kloostercast