In Restaurant van de toekomst barst een culinaire strijd los om je vingers bij af te likken. De gerechten die hieruit rollen staan op de menukaart van bekende Nederlanders, zoals rapper Donnie. Maar wat staat er precies op het menu?

Presentatoren Sosha Duysker en Anna Gimbrère gaan iedere week op zoek naar duurzame ingrediënten, waarmee chefs Marleen Brouwer en Dennis Huwaë aan de slag gaan in de keuken.

Elke week bepaalt een wisselende deskundige jury welk team er met de winst vandoor gaat. Onder anderen chef-kok Ron Blaauw, influencer en kok Tobias Camman en online food fenomenen Nick Toet en Snackspert beoordelen de gerechten.

Nasi goreng

In de eerste aflevering staat nasi goreng centraal – een gerecht dat we in Nederland graag eten. Daarom gaan Anna en Sosha op zoek naar ingrediënten om dit gerecht futureproof te maken. Anna doet onderzoek naar kweekvlees, Sosha gaat voor een spiegelei dat helemaal gemaakt is van plantaardige producten. Met onder anderen Amijé Roos van der Laan en Nick Toet.

restaurant van de toekomst sosha duysker
restaurant van de toekomst anna gimbrère

Italiaanse keuken

70 procent van de Nederlanders zet minimaal één keer per week een gerecht uit de Italiaanse keuken op tafel. De teams maken in de tweede aflevering maar liefst twee Italiaanse gerechten: pasta en het populaire dessert tiramisu. Lukt het Anna en Sosha om een duurzamer alternatief te vinden voor pasta en is een tiramisu met cacao-vrije chocolade en bonenvrije koffie net zo lekker? Met onder anderen Tobias Camman en Amijé Roos van der Laan.

Hollandse pot

In de derde aflevering staat de Hollandse pot centraal. De teams mogen deze week zelf kiezen of ze een stamppotje, erwtensoep of misschien wel een pannenkoek gaan maken. Lukt het Anna en Sosha om een duurzamer alternatief te vinden voor een stukje suddervlees en hoe smaakt een tulpenbol bij de stamppot van de toekomst? Met onder anderen Donnie, Joël Broekaert en de Healthy Sisters.

Ben jij bezig met futureproof eten?
Keuzen

Mexicaanse burrito

Veel Nederlanders kun je wakker maken voor Mexicaans comfort food. Daarom maken de teams in de vierde aflevering een burrito met guacamole. Lukt het Anna en Sosha om een duurzamer alternatief te vinden voor de water slurpende avocado? En is een tortilla van krekelmeel net zo lekker als een tortilla van maïsmeel? Met onder anderen Eke Bosman (Snackspert), Jetske van den Elsen en Nick Toet.

restaurant van de toekomst anna gimbrère mara grimm
restaurant van de toekomst rapper donnie joel broekaert

Broodje hamburger

In Nederland schuiven we gemiddeld zo’n 400 miljoen hamburgers per jaar naar binnen, omgerekend zijn dat er 25 per persoon. Welk team maakt in de vijfde aflevering het lekkerste broodje hamburger van de toekomst? Lukt het Anna en Sosha om een toekomstbestendig alternatief te vinden voor de hamburger? En maakt ‘vegan bloed’ de vegetarische hamburger een stuk sappiger? Met onder anderen Ron Blaauw, Eke Bosman (Snackspert), Nick Toet en Daan van der Lecq.

Sushi

Het aantal sushirestaurants in Nederland is de afgelopen tien jaar meer dan verdrievoudigd. Welk team maakt de lekkerste sushi van de toekomst? Lukt het Anna en Sosha om in de zesde aflevering een duurzamer alternatief te vinden voor de rijst? En smaakt een 3D-geprinte garnaal net zo lekker als een echte? Met onder anderen Mara Grimm, Kuniyoshi Ohtawara en Donnie.

Restaurant van de toekomst, vanaf donderdag 14 september om 20.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 3. 

Meer weten over het eten van de toekomst?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

knolselderij in zoutkorst recept restaurant van de toekomst