KRO-NCRV opent Restaurant van de toekomst

Ligt er in de toekomst pasta gemaakt van lucht op je bord? In het nieuwe programma Restaurant van de toekomst gaan presentatoren Sosha Duysker en Anna Gimbrère samen met chef-koks Marleen Brouwer en Dennis Huwaë de strijd aan, om met futureproof ingrediënten de populairste gerechten van Nederland te bereiden.

‘Groene’ hamburgers en innovatieve nasi

Het programma volgt twee teams die verwikkeld zijn in een culinaire strijd. Elke week krijgen ze de opdracht om één van Nederlands meest gegeten maaltijden met duurzame alternatieven te bereiden. Wie maakt de meest smakelijke ‘groene’ hamburger of de lekkerste innovatieve nasi? De presentatoren gaan op zoek naar futureproof ingrediënten, waar de sterrenchefs mee aan de slag gaan in de keuken. Uiteindelijk bepaalt een deskundige jury welk team er met de winst vandoor gaat.

Sterrenteams 

Marleen Brouwer uit Groningen is een van de twee vrouwelijke chefs in Nederland met een Michelinster. Ze houdt van gedurfde smaken en is gespecialiseerd in patisserie. In Restaurant van de toekomst werkt ze in een duo met presentator Anna Gimbrère, bekend van onder andere het journalistieke programma Pointer. 

Het andere team bestaat uit Dennis Huwaë en Sosha Duysker. Dennis runt twee restaurants in Amsterdam en heeft ook een Michelinster. Hij laat zien dat ‘fine dining’ niet stijf hoeft te zijn. Sosha Duysker is onder andere te zien als presentator in Keuringdienst van waarde en Waku waku

Restaurant van de toekomst, donderdag 14 september om 20.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 3. 

Meer weten over eten?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

sosha duysker in keuringsdienst van waarde