Nog even en dan beginnen de vakanties! Wil je het beste uit je zomervakantie halen én weer in balans komen? Zin in morgen deelt tien verhalen voor een zomer vol zingeving en klein geluk. Fijn voor als je thuisblijft, maar ook voor onderweg. Lees gauw verder en laat je inspireren!

Speel als een kind

Weet je nog hoe je vroeger naar hartenlust speelde? Uit onderzoek blijkt dat de drang om te spelen diep in onze natuur zit en dat het bijdraagt aan je geluksgevoel, creativiteit en ontspanning. Genoeg reden dus om er nooit mee te stoppen.

Ga op vakantie dicht bij huis

Voor een gevoel van verwondering en ontspanning hoef je niet ver van huis te gaan. Ook dicht bij huis en op bekend terrein is er vaak genoeg te verkennen en te ontdekken. Wij zetten vijf tips op een rij voor je staycation.

Maak vaker een praatje met een onbekende

Uit onderzoek blijkt dat praatjes met onbekenden goed zijn voor je humeur en je veiliger, optimistischer en minder eenzaam kunnen doen voelen. Knoop deze zomer daarom wat vaker een gesprek aan met iemand die je niet kent. Vind je dat spannend of ongemakkelijk? We delen tips om je een duwtje in de rug te geven.

Trek je schoenen uit

Op blote voeten lopen in de natuur geeft een vrij gevoel en je bent ook letterlijk meer geaard. Daarnaast kan het je voeten sterker maken en is het goed voor je evenwicht. Dus ben je in het bos, in een park, op het strand of in de tuin? Trek die schoenen maar uit! 

Bezinning in het duister

Wandelen in het donker is een bijzondere manier om in contact te komen met jezelf en de natuur. Omdat je zicht in het donker een stuk minder is, beleef je de wereld op een heel andere manier. Je bent je bewuster van de geluiden en geuren om je heen en je zet al je zintuigen op scherp. Spannend!

Vallende sterren

Sterrenkijken heeft iets magisch, maar in Nederland is dat soms best lastig omdat er op veel plekken altijd licht is. Wil je weten waar de duisternis op zijn diepst is in Nederland? We vertellen het in dit verhaal.

Ervaar The Joy of Missing Out

Geef jezelf de ruimte om alleen te zijn en thuis te blijven als je daar zin in hebt. Je hoeft niet met alle winden mee te waaien en overal ja op te zeggen. Het is helemaal niet erg om dingen te missen. Hoe moeilijk dat soms ook voelt, luister ook naar je lichaam, want uiteindelijk zijn uitjes en activiteiten een stuk leuker als je lekker in je vel zit. 

Dans je gelukkig

Uit onderzoek blijkt dat dansen bij kan dragen aan je geluksgevoel, motivatie, het verminderen van stress en het versterken van je cognitieve capaciteiten. Tijd voor meer dansjes dus. Of het nou binnenshuis, in je tuin, in het park, op een feestje of op het strand is: laat je energie stromen en let niet op hoe het eruit zien, maar op hoe het voelt.

Maak lange wandelingen

De zomer is hét seizoen om buiten te zijn en te genieten van de zon en de natuur. Heb je behoefte aan verstilling, inspiratie en een stevig portie lichaamsbeweging? Ga dan een keer pelgrimeren! Zin in morgen geeft tips.

Ga bosbaden

Wil je een keer iets anders dan wandelen? Dan is bosbaden een bijzonder alternatief. Daarbij beweeg je heel langzaam door de natuur en geef je op een andere manier aandacht aan alles wat je om je heen waarneemt. Bosbaden kan bijdragen aan je ontspanning, slaapkwaliteit, creativiteit en je geluksgevoel. Alle reden dus om het een keer te proberen. 

Meer inspirerende verhalen?

Schrijf je in voor de KRO-NCRV inspiratienieuwsbrief!

Zin in morgen - Levenstuin