Zin in aardappelpuree met een twist? Maak dan dit verrassende recept: aardappelpuree met sinaasappel. Hartstikke geschikt voor de feestdagen en staat zó op tafel.

Sinaasappel-aardappelpuree

Bereidingstijd: 25 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden: stamper

 

Ingrediënten

- 800 g kruimige aardappelen

- 100 g kokosyoghurt

- 1 sinaasappel

- 1 bosje bieslook

- Zout en peper naar smaak

 

Aan de slag!

1. Schil en snijd de aardappelen klein en kook ze in een ruime pan water met een snufje zout in ongeveer 20 min gaar. Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel.

2. Giet de aardappelen af en stamp ze met de kokosyoghurt en het sap van de sinaasappel tot puree. Voeg naar smaak de sinaasappelrasp, zout en peper toe. 

3. Snijd de bieslook fijn en schep het grootste gedeelte door de puree. Sprenkel bij het opdienen nog wat bieslook over de puree voor een mooie finishing touch.

Tip: je kunt de sinaasappel ook vervangen door een citroen, dan krijg je een lekker frisse puree. Dat smaakt heerlijk met een stukje vis!

Sinaasappel-aardappelpuree met gegrilde oesterzwam en uienjus

Sharon de Miranda maakt gegrilde koningsoesterzwammen met een aardappelpuree met sinaasappel en een zelfgemaakte jus van ui en verse oregano.

Oesterzwam van de grill met puree en uienjus

Meer weten over eten?

Word lid van de nieuwsbrief Eerlijker eten. Wij helpen jou met het maken van bewuste keuzes. Van de herkomst van voedsel en jouw keuzes in de supermarkt tot aan de maaltijd die je uiteindelijk op tafel zet.

Ovenschotel met witlof, puree en bechamelsaus

Chef-kok Ramon Brugman maakt een herfstige ovenschotel van aardappelpuree, witlof en een bechamelsaus met ham en kaas.

Meer van dit soort recepten?

Schrijf je nu in voor de Eerlijker eten nieuwsbrief.

lekkere track gijs staverman ramon brugman patat mayo