Met Valentijnsdag komt chocolade vaak in de vorm van bonbons, maar je kan veel meer met chocola. Om indruk te maken op jouw valentijn, zetten wij de lekkerste chocoladerecepten voor jou op een rijtje! 

Zelf hazelnootpasta maken? 

Waar de schappen in de supermarkt bom vol staan met allerlei soorten chocola, is het leuker om het eens een keertje zelf te proberen. Huisgemaakte hazelnootpasta maak je zo:  

Je hebt nodig: 

- 200 gram hazelnoten

- 50 gram cacaopoeder 

- 125 gram suiker 

- 1 ½ theelepep vanille-extract 

- 6 eetlepels plantaardige olie  

- Zout

Hazelnootpasta
  1. Verdeel je hazelnoten over een bakplaat. In een voorverwarmde oven van 160 graden rooster je de hazelnoten 10 minuten lang.  

  1. Haal de hazelnoten uit de oven en laat ze afkoelen. Maal ze fijn in een keukenmachine of vijzel.  

  1. Voeg suiker, cacaopoeder, vanille-extract en een snufje zout toe aan de fijngemalen hazelnoten.  

  1. Meng het tot een geheel. Voeg telkens een klein beetje olie toe tijdens het mengen totdat het een heerlijke, smeuïge substantie wordt.  

En daar heb je het, je huisgemaakte hazelnootpasta! Heerlijk op een crackertje, sneetje brood of met wat verse aardbeien.  

5 heerlijke chocolade recepten 

BinnensteBuiten heeft een aantal buitengewoon lekkere chocoladegerechten. Lees hier de recepten en ga met Valentijnsdag in een choco-coma! 

Chocolade avocadotaart  

Het is niet iets wat je typisch met elkaar zou mengen: chocolade en avocado. Toch kan je de twee bij elkaar brengen in een heerlijke taart. Sharon legt je uit hoe! 

Een chocoladegerecht lijstje is nooit compleet zonder een brownierecept! Smeuïg, rijk van smaak en je kan het met allerlei ingrediënten bont maken. Ramon legt je in zijn recept uit hoe je dat doet met karamel en pinda’s. 

Chocola is misschien wel een simpel ingrediënt, maar je kan er de mooiste toetjes mee maken. Neem jouw bak-skills naar the next level met deze chocolademousse van Alain.

Koffie en chocola maken samen altijd het perfecte plaatje. In tiramisu, bonbons en warme drankjes. Met koffie kan je ook soezen maken. Ramon leert je hoe!

Chocolade komt in alle vormen. En onze recepten ook. Voor onze glutenvrije chocoladeliefhebbers hebben we een heerlijke brownie recept!  

Welk chocoladerecept ga jij maken?
Choices