Zoek je voor jouw menu nog een dessert? Maak dan deze heerlijke perencrumble met kardemomroom. Een waar genot voor het oog en je smaakpapillen.

Perencrumble met kardemomroom

Voor 8 personen 

Bereidingstijd: 15 minuten + 25 minuten oventijd 

Moeilijkheidsgraad: makkelijk 

Benodigdheden: ovenschaal, kwast, handmixer + vijzel 

Ingrediënten 

- 800 gr peren (geschild) 

- 2 tl kaneel 

- 5 el suiker 

- 2 el maïzena 

- 250 ml slagroom (of plantaardige room) 

- 3 kardemompeulen of 0,5 tl gemalen kardemom 

Voor de crumble: 

- 150 gr suiker 

- 300 gr bloem 

- 180 gr (plantaardige) boter op kamertemperatuur en in blokjes 

- Snuf zout 

- Optioneel: wat takjes munt 

Het hele jaar verkrijgbaar

Wist je dat Europese peren het hele jaar door te verkrijgen zijn? Bovendien hebben ze een lage klimaatbelasting. Verantwoord en hartstikke lekker.

perencrumble kardamomroom kerstmenu dessert

Aan de slag! 

1. Verwarm de oven voor op 200° graden. 

2. Snijd de peer in plakken of blokjes en voeg de maïzena, kaneel en 4 el suiker toe. Meng dit vervolgens goed.  

3. Doe voor de crumble de bloem, de snuf zout en 150 g suiker in een kom. Doe de boter erbij en meng dit met je handen tot een kruimelig deeg.  

4. Vet de ovenschaal met een kwast en wat extra boter in. 

5. Verspreid het perenmengsel over de ovenschaal en top het af met de crumble. 

6. Bak de perencrumble ca. 25 min in de oven, totdat de crumble goudbruin is. 

7. Haal ondertussen de kardemom uit de peulen en vijzel deze totdat je een fijne poeder hebt of gebruik gemalen kardemom. Klop de slagroom met 1 el suiker stijf en roer hier dan voorzichtig de kardemom doorheen. 

8. Serveer de perencrumble warm met een lepel kardemomroom en eventueel een paar blaadjes munt. 

Budget menu's

Meer weten over eten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Eerlijker eten.

lekkere track gijs staverman ramon brugman oliebollen