Doperwten zijn super-Hollands en superlekker. En doordat ze uit het vriesvak komen, kun je er het hele jaar mee koken! Wij delen een aantal heerlijke recepten met doperwten van de BinnensteBuiten chefs met je. Zo kun jij indruk maken.

Ingevroren vitamines 

Groenten voor het vriesvak wordt meteen na de oogst ingevroren. Dat is top voor het niveau mineralen en vitamines, want deze blijven hierdoor goed intact. Volgens Keuringsdienst van waarde bevatten diepvriesgroenten in veel gevallen zelfs meer voedingsstoffen dan verse groenten.

Burrata salade met verveine en doperwten

Heb jij weleens een pesto gemaakt met verveine? In deze salade eet je het met doperwten en burrata. Een elegant gerechtje die straalt door de paarse bloemetjes. 

verveine doperwten salade recept binnenstebuiten

Stamppot erwtjes met groentenspiesjes

Een stamppotje kan nooit verkeerd gaan, toch? Dit heerlijke maaltje staat snel op tafel en is met de champignonspiesjes en kerrieroomsaus een verrassende twist op de Hollandse maaltijdfavoriet.

stamppot doperwten binnenstebuiten

Gazpacho van doperwtjes, venkelcrème en aardbeiensiroop

Heb je er weleens aan gedacht om een koude soep met doperwten te maken? Het is een heerlijke amuse, maar als lunch of voorgerecht kan het natuurlijk ook. Verfrissend!

gazpacho doperwten binnenstebuiten

Luxe klassieke erwtensoep en kabeljauw

Natuurlijk kan een erwtensoep in dit rijtje niet ontbreken. Maar niet zomaar eentje: de Potage st. Germain. Een luxe erwtensoep die voor Lodewijk de veertiende werd geserveerd op het kasteel Saint Germain en Laye bij Parijs. Zou het sprookje van de prinses op de erwt daarvandaan komen?

luxe erwtensoep doperwten recept binnenstebuiten

Kruidige rijst met groenten, roomkaas en makreel uit de oven

Doperwten combineren hartstikke goed met een hoop andere groenten. Kijk maar naar deze rijstschotel met prei, courgette, doperwten, paprika, tomaat en maïs. Een vitaminebommetje!

rijstschotel doperwten recept binnenstebuiten

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

restaurant van de toekomst dennis huwae sosha duysker